18 sep. 2007

En knäckfråga


Smakar det hårt mjukt eller mjukt hårt?

"..den nya generationens knäckebröd..." lanseras av Wasabröd. Är det en ny generation av knäckebröd ("Rymdsäkert knäcke" till exempel) eller ett knäcke för en ny generation av konsumenter? Både och. Det är ett instegsbröd till vanligt knäcke som frukostbröd.

Med en känsla av det mjuka brödet, men ändå med knäckets omisskänsliga form och struktur.
Det heter Wasa Solruta. Kommer i tre smaker: Sesam, Quinoa och Spelt/Dinkel. Alla har lyxknäckets runtom-bakade kant och är fulladdade med fullkorn, inget socker och lite salt.

Och vi fick finsmaka det med en massa gössiga toppings som man över huvud taget aldrig skulle ha på sitt frukostbord; skramlade ägg med tryffel, vaktelägg, renstek o annat smaskens. Och hade vi skrivit recensionen då så hade det varit idel hyllningar och hallelujakörer.

Men.

Vi lät brödet följa med oss in i vardagen och eftertankens kranka blekhet. Vi smakade det en vanlig vardag med vanligt smör. Och resultatet lät inte vänta på sig. Det är gott.

Nu är vi ju redan sålda på knäckebröd och äter gärna Havre, Rågi och Falu Rågrut till vardags och mumsar frukost och delikatess vid festligare tillfällen. Ja om vi inte står och gör snittar av Husåbröd alltså.

Solruta innehåller en luftighet, som nästan förväxlas med känslan av "det här knäcket har legat framme för länge" men sen övergår i "jahaaa, det SKA vara så här". Och det blir lite matigare än en vanlig skiva knäcke. Lite mer stå-på-egna-ben-känsla än stöd-ingrediens i en av Socialstyrelsen rekommenderad måltid, typ.

När vi mötte experter (branschjournalister) så var Quinoa den smak som man trodde mest på. Mest för att Quinoa rider på en framgångsvåg i svenska kök just nu.
Vi tror mer på Sesam som är lite mer lättillgängligt och insmilande i sin smak.

Ett lätt insteg till den "nya generationens knäckebröd". Som är ett insteg..ja, ni fattar

Redaktionen säger: testa. använd som mellanmål, festknäcke eller underlag för spännande festsnittar(och skilj er från alla "crostinistas"...)(tack Wasabröd för bilder och produktprov)

3 kommentarer:

Jeppe sa...

Smular det mer eller mindre än vanligt knäckebröd?

PS. kan låta lite trivialt men har man nästan blivit utkastad efter att de knäckebrödssmulor man lämnat i soffan letat sig innanför lägenhetsägarens underbyxor, så blir man nyfiken på sådana detaljer DS

Rebecca sa...

Jag läser er blogg ofta och älskar alla tester. Själv är jag brödoman och provar nyheter så fort jag kan. Måste dock säga att Wasas nya knäcke inte var nån jättehöjdare.. Har testat de andra båda sorterna. Den med quinoa smakade bränt, och den toppad med havre var för luftig. Jag föredrar nog i så fall havreknäcket och sport plus... (eller ännu hellre Vilma-knäcke)

Anonym sa...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影