27 sep. 2007

Ei sa peitää...


Vi avtäcker en nyhet från de 1000 sjöarnas land.

Finska nationaldrycken Koskenkorva visar framfötterna. Nytt designspråk(på flaskan... Siffran 013 är Kosenkorvas produktnummer på finska systembolaget) måste ju firas och FastFoodLovers fick titta, känna och smaka. Och det gjorde det. Vi lyssnade och lärde oss.

Visste ni att från och med "för ett tag sen" så får man inte blanda egen "lakritsshot" på krogen, ja, shots över huvud taget får inte blandas och sen hällas upp på flaska och serveras. Man måste kunna visa upp en produkt, allt för att undvika hemkört och sånt.(här finns det säkert nån besserwi...kunnig person som kan berätta exakt hur lagen lyder. Om ni vill)

Vilket ju Bibendum, importören av Koskenorvas storsäljare "Salmiakki" inte gråter över. Snarare tvärtom. Och nu skall vi göra dom ännu gladare. Vi tror på en comeback för lakritsshotet ("var det nånsin borta?" är det säkert nån som frågar. Ja, det var det, säger vi). Men nu är det tillbaks lite. Inte som "Ööööh, ta in en meter shot"-variant. Mer som en kul bränsleinjektion i Partytåget. De som då säger "men jag tycker inte om lakritsshot" är bara en partybroms och får snällt stå kvar på perrongen medan vi andra tuffar vidare genom natten. Så är det.

"Minttu" - en annan klassisk finsk dryck, även som Kosken-produkt, är det däremot på sin plats att höja ett varningens finger för. Det smakar ju, som namnet antyder, mint. Mycket mint. Tänk er tuggummiklassikern Jenka, fast flytande och i kvadrat. Fräscht på gränsen till munskölj. Så drick det inte före nåt annat om du inte tänkte vänta 2 timmar mellan varje drink. Smaken sitter kvar, nästan som en mint-hinna i munnen och förstör alla andra smakintryck ett bra tag efter. Tänk er en tårgas, fast för munnen. Men på ett friskt sätt!

De övriga smaksatta vodkorna är som smaksatta vodkor in general. Nordic Berries är dock lite skön smakblandning av hallon och blåbär och blir inte lika syntetisk i sin smaksättning som andra smaker kan bli.
Blueberry är också lite kul men bär(!) sig inte själv utan behöver lite smaklyft med tex. nån blåbärsdryck. Att bara blanda med fruktsoda och lime som vi fick, ja då blir den lätt bara blåbärsblaskig.

Så. Ta ett lakritsshot som Partystarter. Och drick sen annat. Där har ni förfest-tipset för hösten 2007.

4 kommentarer:

Oskar sa...

*snyft* Hemlandstoner....

E l i n sa...

Och hur många shots ordineras?

Frida sa...

"Tänk er en tårgas, fast för munnen. Men på ett friskt sätt!" Poesi som bara måste citeras

Anonym sa...

Jag tycker ni har på senare tid haft lite för mycket om alkohol. Jag vill se mer om burgare och andra godsaker! :-)

/hälsningar från umeå, sweden.