16 sep. 2007

Eeewww-tub


En sen men icke desto mindre viktigt spaning

Kalles färskost på tub. Inte sprillans ny men något som kräver sin kommentar.

När man i reklamfilmerna slänger fram en kille från Kalles forskningsavdelning som berättar för oss att det smartaste sättet att servera färskost är faktiskt från tub så börjar man ju fundera. Förklaringen ligger i de många andra sätt de har testat att servera Kalles nya färskost från - kalebass, näverlur och piñata bland annat.

Well, Kalles forskningsavdelning - hur dumma är ni om ni nånstans trodde att servera färskost ur en näverlur var en smart idé. Eller en piñata..??? Det fattar man ju redan från början att det bara är stenkorkat. Nä, vi köper hellre idén med att en tub ger högre konsumtion(den gamla "klämma-tub vs. breda-från-ask-teorin)av färskost vilket gynnar...ja, just det..försäljningen, ja.

Och en grej till. Forskningsavdelningen skulle struntat i att fjanta runt med kalebasser och smakat på er Räk-smak. Den smakar inte gott alls. Salt, mjäkigt och trist. Plus att det är lite högglansig mjukost-look och inte den läckra matta färskost-finishen på produkten.

Nä, sparka forskningsavdelningen säger vi.

4 kommentarer:

Elin sa...

jag har fortfarande inte fattat vad en pinata är...

Anonym sa...

Förlåt... men reklamfilmen är ren och lysande humor. Trodde alla förstod det.

Men det kanske ditt inlägg också är.

/Nicklas

Anonym sa...

Jag hade inte reflekterat över det förut, men en amerikans släkting som var på besök i Sverige i somras påpekade att tuben måste vara svenskarnas favoritförpackning (hon hade inte sett kalebassreklamen).

Xtian sa...

elin: http://sv.wikipedia.org/wiki/Pi%C3%B1ata

anonym 1: ja, nu är vi kanske inte den skarpaste dressingen i burgaren - men nog förstår vi att det är humor. Vi ville bara mer belysa att man inte verkar ha smakat av sin egen produkt. Plus att det blev(tyckte vi iallafall) en snygg och kul brygga från reklamfilm till vår tyckande om smak...

anonym 2: hmmm...kanske en spaning..?

tack alla för att ni läser !

/Redaktionen