19 aug. 2007

SommarGlassiker


Sommaren 2007 handlade mycket om 2 glassar.

Och båda köpte vi på Donken. Mest kanske för att under de irrfärder som undertecknad befann sig på under pappaledighetspromenader så fanns det en klart skinande fyrbåk av njutning som gav tillfällig skydd mot regn, sol, störiga fotgängare och lekparkskrav.

Det växlades mellan McFlurry Cornetto Jordgubb och Raspberry Dream, mjukglass med hallonsås.
Och det är svårt att bestämma sig, vilken är egentligen bäst?

Cornetto med sin Ernst Brunnerska komplexitet, en väl uppbyggd smakhistoria med våffelstrutsmulor med hint av choklad, jordgubbssås och en rejäl mastig portion med mjuk glass. En upplevelse som kräver sin connaisseur, av Cornetto såväl som mjukglass och McDonalds. Således kanske inte för alla?

Eller den mer Camilla Läckbergska enkelheten och fräschören i de två komponenterna hallonsås och mjukglass. Raka puckar, en flirt med gemene man. Nåt som är svårt att inte gilla men som lämnar en stående med ett sötsliskigt hallonleende men knappast något mer.

Ja, det här är inte lätt. Å ena sidan det mer vuxna smaken. För den som gillar Cornetto Jordgubb så är ju detta ett mästerverk, en av två delar i eposet "McFlurry Cornetto".
Å andra sidan, en hallonsås som har ett smakdjup, förvisso på grund av smaktillsatser, men med en känsla av att lägga ansiktet i en djup tallrik med hallonsås och sen häller nån mjukglass över huvudet på en...(vilket ju är en fantastisk känsla. Reds. anm)

För att inte göra vårt ställningstagande alltför tydligt så väljer vi att köra "vi gillar dom både lika mycket, men vi olika tillfällen"-spåret. Så får ni chansen att välja själva. Sjysst va'?

3 kommentarer:

MrArboc sa...

YES! Ni lever!

bark sa...

Jag begriper inte de där nya smakerna på McD. Man köper ju glassen med kolasås i alla fall!

Lisa sa...

Ska vi göra samblogg på McD:s nya sortiment? Äh, jag kör loss lite här. Spenatrullarna är remarkabla, kanske det bästa som de gjort. Quinoasalladen småmuggig men imponerande att de hänger på hälsotrender så snabbt.
Dags att ses på en genomgång några stycken?