27 juni 2007

Ny energi på burk
Vi vadar knähögt energidrycksträsket.

På förekommen anledning(vi fick produktprover) så kände vi oss lite manade att jämföra produktprov med på marknaden redan kända produkter. Och dela med oss av resultaten till er.

Ingen på Redaktionen är nån jättefanatiker när det kommer till energidrycker, vi dricker det nästintill aldrig. Men för er skull...

Tre burkar testades: Red Bull(Marknadsledaren), Burn (den nya tuffa) och V (produktprovet, nykomlingen).

Vi bara antar att ni redan vet allt om RedBull. Och vill ni läsa mer om Burn, kolla med Stellan, han har koll. V - ja det är den som vi fick produktprov på, av Saturnus i Malmö, det gamla klassiska essens-företaget. V är en energidryck utan taurin, det ämne som debatteras mest när det kommer till energidrycker. Sen motsvarar det en kopp kaffe, innehåller guarana och har samma sorts burk som alla andra energidrycker, liten smal burk. Illgrön. Kommer från "down-under" och är en succé där(surprise! Hade vatt kul om någon nån gång hade sagt att "vi lanserar den här fast den faktiskt var en flopp på sin ursprungsmarknad, så nu hoppas vi mer på den här i Sverige...") och skall inte vara en drinkmixer utan ett substitut för en kopp kaffe under t.ex. varma sommardagar. Säger dom.

Nu till testet.

Vi körde upp ett glas/dryck och person på stora Redaktionstestbordet. Hällde upp, doftade, smakade, smackade och snackade.

RedBull: gul. Doftade sur disktrasa tills vi insåg att Redaktionsdisktrasan hade lämnat spår på våra små fimselimsar... Efter snabb desinficering så kände vi mer en doft av..ja, RedBull. Lite syntetfrukt. Tuttifrutti typ. Smaken är densamma men med en lite surbitter eftersmak av gammal disksvamp, typ sån man hittar under diskbänken i en gammal hyrstuga.

Burn: röd, som sammet. Doft och smak fladdrar fram och tillbaks mellan hallon, tranbär och körsbär. Slutligen kom vi fram till att den smakar smält röd isglass (X15 nästan). Men lite med den omisskänsliga eftersmaken av kemisk dryck

V: mörkgul med nästintill grönaktig ton(eller inbillar vi oss bara för att burken är illgrön?).
Även här fladdrar doft- och smakintrycken fram och tillbaks. Alltifrån ginger ale, kiwi och RedBull kommer upp, tills vi enas om en doft av svarta vinbär och smak därav också (lite MER Cassis typ), fast ändå inte. Mindre kemisk smak än de andra.


Generella reflektioner:
Burn sticker skönt ut med sin softa röda färg, inte den evinnerliga gula energidrycksfärgen som mest påminner om -pardon our french- "gobba-p*ss"(skånskt uttryck)... V smakar bäst med Burn nafsande i hälarna. RedBull har energidryckssmak "standard 1A" och känns därför lite trist och passé.
Dessutom är både V och Burn lite mer säljande på sina burkar (lite brand stories och lockande text etc.) medan RedBull bara känns trött. Ja, om man nu hänger upp sig på burkar...

Notera! Om det står på Burn-burken att den skall "drickas i mörker", få inte för er att gå in på en mörk toalett och kolla om det lyser i mörkret eller nåt. Det gör den inte....och det skulle ju se fånigt om ni var såååå naiva att ni verkligen gick in på er toa och stod där i mörkret och drack Burn för er själva...hrm..host-host...

Så nu vet ni det.

4 kommentarer:

Karin sa...

apropå energidryck så finns det en thairestaurang i Växjö som serverar redbullsås...blir ni sugna?

ronnie sa...

när jag blir stor ska jag helt sluta äta mat och bara konsumera skit som energidryck och helst i kombination med fulvodka

världen skulle få en lyckligare medborgare...

sponsra mig!

Anonym sa...

Varför har ni missat den otroligt snygga energidrycken Full Strike??

Xtian sa...

anonym: för att ingen av oss på redaktionen är så jättejättesugna på energidryck(som vi nämner inledningsvis) och därför inte håller ögonen jätteöppna efter just detta.

Mne vi loovar att se om vi kommer över nån och kan testa. Vet du var de finns att köpa elelr kanske till och med sitter på ett ex. som du vill att vi skall testa - maila oss (se till höger på sidan, adressen finns under "kontakta Redaktionen").

Tack för att du läser!

/Redaktionen