21 juni 2007

Noll Koll


Minus 7 grader gör det det lätt att klara sommarhettan.


GB lanserar ett iskaffe. Inte det sunkiga kalla kaffe som pumpats ut från kaffeleverantörerna. Nä här är det mer IS!-kaffe.

I pressreleasen meddelar man: "Cafè Zero° är en krämig blandning med små krispiga iskristaller och en intensiv smak av kaffe. Den serveras i en praktisk mugg som innehåller 200 ml av den svalkande isshaken. En ny tillverkningsteknik gör det nämligen möjligt att dricka nya Café Zero° vid minus 7°C."

Nu kommer den, eller ja, den har redan mjukstartat och finns lite runt om på allehanda caféer som en testlansering i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Göteborg, Uppsala, Lund, Båstad, Kalmar och Visby(bara några städer alltså....). Priset ligger på ca 20-25 pix och ni kan välja mellan Moccacino, Espresso och Cappuccino

Vi fick av en slump möjlighet att testa på ett café i centrala Stockholm. Och ser man det som en svalkande liten pausupplevelse, som ett alternativ till en varm kaffe en varm dag - ja då är det smaskens. Förväxla den inte med en glass bara för att det är GB. Det är ingen glass, tänk er mer en blandning mellan milkshake, is-slush och ett par shots med kaffe i.

Dyker den upp på mer ställen så är det en klar begivenhet på Redaktionens cafébord i sommar!

Och som pudrad kanel på mjölkskummet så kan du själv gå in och kolla vart du kan testa: Café Zero-sidan

5 kommentarer:

[SH] sa...

Uppsala = Illy Café - Arlanda, terminal 2 o 4

*suckar åt GB:s definition av Uppsala*

e sa...

Man kan lita på er! Har sett dessa på stan men inte förstått vad det var. Och nu har ni som vanligt gjort jobbet åt mig. Ska smaka när tillfälle ges.

MiaMaria sa...

Jag har sett dem ett tag men inte vågat prova. Blir ännu mer nyfiken nu. Varför heter det zero tex? Hittar ingen info om den på GBs hemsida och cafezero.se får jag inte att fungera. Försöker igen senare så kanske det går.

Xtian sa...

MiaMaria: den här produkten har ju några år på nacken så den där webadressen kanske inte riktigt funkar längre.Har inte sett den på ett tag så jag vet inte hur utspridd den är...

MiaMaria sa...

De finns kvar, en stor frys med sådan vid Södra station i Stockholm tex. Köpte en cappucino idag och den var ok men lite väl söt.