20 juni 2007

Get up! Stand up!


don't give up your rights...för bättre fredagsmys!

Tacos. Det svenska folkhemmets nya fredagsmiddag. "För barnens skull" och "det är ju så socialt och trevligt". Och gott. Vi beter oss alltmer som om hela landet kom från "south of the border".

Och alla har vi vårt eget sätt att komponera våra tacos. Med olika grönsaker, kryddningar och diverse guckor får vi vårt lystmäte i exotisk handhållen mat.

Till sist har vi skalen. Hårda eller mjuka? Åsikterna går isär och skapar diskussion och frustration. "Orginalet"(hårda) som går sönder och skapar Niagarafall av sås och fyllning ner på tallriken eller mjuka, hållbara men lite småfjäsiga i struktur och inte riktigt "Heeyy Hombre".... Typ.

Nu kommer det nytt ljud i skal-skällan. Och vi har "scoopet"

Old El Paso lanserar "Stand 'n Stuff", ett skal som står av sig självt. Nu blir det enormt mycket lättare att njuta av det hårda krasiga men slippa det eviga dilemmat med utrunnen fyllning ur ett skal som ligger likt en uppsprättad val på tallriken.

Bra va'?

Det blir lättare att ta sig från köket med fyllda tacos till matbordet och som en liten bonus - det får plats med mer i skalet.
Det är fortffarande svårt att äta skal som (k)rasar ihop, men det finns mer skal att hänga upp sina räddningsförsök på. Och som sagt, mer fyllning att spilla ut...eller att äta.

Våra tester visar att det går alldeles utmärkt att ställa sina skal på en slirig tallrik, fylla utan att hålla i och sedan gå ca 10 m serveringsgång utan att spilla en enda droppe.

Skönt att se att världen utvecklas till det bättre! Mer såna här nyheter säger vi!

2 kommentarer:

Magnus sa...

Nu var det ett tag sedan jag åt tacos men om man ska käka hårda skal är väl ändå Santa Marias Mini Tubs (http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=0&p=p4c&c=4&s=1&id=5458) överlägsna. De står av sig själva, har kanter runt hela och är tillräckligt små för att kunna äta utan spill.

Anonym sa...

annars funkar det ju att dubbla, soft and hard shell. ett mjukt utanpa det harda.