22 maj 2007

The Never ending story


KitKat förföljer oss. Nu i 2 nya varianter.


Efter ett frilansbesök i Berlin så fick Redaktionen lite presenter att trycka i oss. Vi har ju skrivit om KitKat förut och inte alltid positivt. Det är helt enkelt inte en god bit choklad tycker vi.

Och så dyker dom här upp.
Chunky Peanut butter och Chunky Hazelnut cream. "Chunky" är en variant på orginal-KitKat som ju är en kaka med 5 mindre bitar och där chunky är en s.k. "single bar", dvs en enda bit i lite större format.

Och där kanske vi har vårt grundproblem med KitKat, vi tycker att det blir för mycket choklad. Kan det någonsin bli för mycket choklad frågar sig vän av choklad? ja, om den är av den icke-choklad-expert-delen-av-världen-sorten, där det lätt blir en lite smulig sötsliskig smak och konsistens på chokladen.

Känns skönt att kommit fram till den slutsatsen. Nu till de 2 nya smakerna.

Chunky Peanut butter: smakar jordnöt på ett jordnötssmörigt sätt(surprise!). Men kombinationen av jordnötssmörets egenskap att smaka lite torrt i gomtaket och en kexfylld produkt gör att det dammar i munnen likt en julihet skogsgrusväg i innersta Småland.

Chunky Hazelnut cream: hasselnötskräm mellan kexen den här gången. Smakar mycket mycket av klassikern "Nötcreme", ni vet den visitkortsstora förpackningen fylld av nötig smaskig kräm avsedd för "bakverk" och som egentligen bara trycks rätt in i fejan på barn(nja...yngre vuxna oxå..ja, kanske även på äldre vuxna en och annan gång...) och sällan ser sig hamna som dekoration på en nötkaka. Och gillar man nötcreme så är KitKat Chunky Hazelnut cream en träffsäker variant att trycka i truten.
(tyvärr verkar Hazelnut cream bara vara en tysk variant...)

Skönt att vi har hittat en KitKat vi faktiskt gillar hela vägen. Får bli en hel del resande till Tyskland helt enkelt.

4 kommentarer:

MatVaruGajden sa...

Jag testade "KitKat Chunky" redan förra året (i London under min au pair-tid) och kan bara instämma i den klokrena beskrivningen som att det "dammar" i munnen. Titeln lät ju som himla god (älskar allt godis som går under benämningen "chunky"!) men det var faktiskt inte alls speciellt chunky utan bara choklad och inte alls som man förmodligen tror med stora goda krispiga bitar....

nyfiken på den där hasselnötscremen dock... ;)

For the love of Godis sa...

Hasselnötskrämen låter klockren. Synd och skam om den inte tar sig vidare från Tyskland.

Lisa sa...

Skrattade mycket gott åt er definition av nötkräm - "ni vet den visitkortsstora förpackningen fylld av nötig smaskig kräm avsedd för 'bakverk' och som egentligen bara trycks rätt in i fejan på barn".

Anonym sa...

Då jag var i London så fanns dessa chokladbitar som inte var tillåtna för kvinnor:

http://tinnitussans.blogspot.com/2007/05/its-not-for-girls.html

Hmmmm. Vad tycker redaktionen om dessa? Finns dom i Sverige?