15 maj 2007

McDonalds på tallrik?


Låter konstigt? Förklaringen kommer här

21 år tog det innan McDonalds valde att ändra sitt "Happy Meal". Nu med hjälp av en dietist (Gunilla Lindeberg). Och det är där som tallriken kommer in i bilden. Hon har använt sig av den klassiska "tallriksmodellen" när hon har komponerat menyerna.

Och för de av er som bara läser kvällstidningarnas diettips och endast känner till GI, Atkins och Montignac - tallriksmodellen består av tre olika delar. En del med potatis, ris eller pasta, en del med grönsaker och en med kött fågel eller fisk. Enkelt som attan, eller hur?

Detta har Doddes tagit fasta på och nu finns det 3 fasta Happy Meal-menyer uppbyggda enligt tallriksmodellen. I menyerna ingår litet fullkornsbröd, frukt eller grönsaker, en "mini-pommes frites" och burgare av kyckling/nöt eller nuggets. Som dryck är det mjölk, äppeljuice eller vatten.

Låter väl inte så dumt, eller hur? Det fina i kråksången är ju att det blir mindre och mindre onyttigt att gå på snabbmatsrestaurang. Att barn kanske inte i samma utsträckning lever på pommes o läsk allena. Smolket i glädjebägaren då? Ja, det kan ju vara att de går ifrån valfriheten och låser menyerna - det har man ju lämnat bakom sig sen ett tag tillbaks. och dessutom kommer ju alla föräldrar att säga "Jaja, säkert jättebra, men hur blir det med leksakerna?" För det är ju de som kanske drar mest?

Men hey, kul för oss alla på ett eller annat sätt och grattis McDonalds till ett steg i rätt riktning.

För den som vill läsa mer kan vi lova att det säkert finns mer hos McDonalds.se

1 kommentar:

Hadar sa...

Ja, det är det däringa leksakerna som gör att man aldrig får åka till MAX eller BK för att få goda burgare som småbarnsförälder.
Tänk på det innan ni väljer att skaffa barn!