29 maj 2007

Blandade karameller


Lite blandat som kan vara gött att veta.

- NSP (Nordic Service Partners) har slutit avtal med Glocalnet om så kallade "GlocalZones" så att du kan surfa trådlöst på Burger King och Taco Bar. Snabb mat och snabb uppkoppling - najs!


- Snabbmatskedjor som har tagit bort eller håller på att fasa ut transfetter i sina frityroljor: Wendy’s, Starbucks, Pizza Hut, Taco Bell, KFC och Burger King - och nu senast i raden McDonalds.(Iallafall internationellt, får se hur det går med den svenska marknaden där man har en annan olja med "lägre innehåll än innan" typ...) Men, babysteps my friends, babysteps...

- Efter alla artiklar om mjölkmage så passar Valio på att lansera lite laktosfria produkter, det som är mest intressant är kanske cream cheese och "salladsost av grekisk typ"(läs: vi får inte kalla det Feta om det inte är grekiskt, iallafall inte efter i höst). Wohoo för alla lakosintoleranta!

-SNAPAS = snaps + svenska tapas. En nyhet för att vi inte skall dricka snaps...bara på jul, påsk och midsommar. Man lånar lite från tapastrenden och lanserar lite "snapas"-gafflar som säljs på typ Verner&Verner och rekommenderar lite svenska munsbitar, typ västerbottensost/korv till några centiliter OP. Eller lite renkött/kantarell till lite Norrlands Akvavit. Kanske ingen dum idé? Snaps är ju gott, munsbitar likaså...

That's all for now. Over and Out!


(info från V&S, Valio och DLF, vi tackar för det!)


-

3 kommentarer:

Julin sa...

Appropå något helt annat...

När får vi se Wendy's i Sverige tror redaktionen?

Blev nyligen vald till den mest populära snabbmatskedjan i USA.

LipGloss Bitch sa...

ja woohoo för valio, när kommer arla fatta grejen?

Mikael sa...

Min favo MaX har tagit bort transfetter för länge sedan, finns till och med fina skyltar på dörren till all Max med ett överkrysat "transfetter"