28 maj 2007

Kebab+Korv=Katastrof


Kebabkorv. Smaka på ordet. Inte på korven

Den klassiska frågeställningen "2 goda saker måste bli goda om man lägger ihop dom" aktualiseras igen. Den här gången motbevisas tesen. Rejält.

Vissa saker kan man från början höra att det inte är en bra idé. Kalkonläsk och Plastcykel till exempel. Man undrar lite hur produktutvecklarna på Pölsemannen tänkte när dom kom på "Jaaa, en KEBABKORV!!!"

Ingen på Redaktionen var speciellt sugen på att testa kebabkorv. Och vi gillar kebab och vi gillar korv. Å andra sidan är det ju lite som att pilla på en sårskorpa - man vet att man inte ska, men måste bara pilla lite liiite... Så här i efterhand så kanske vi hellre hade ätit sårskorpa.

Korven är "100% nötkött" med kebabkrydda iblandad. Den serveras i ett chicagobröd med en stark sås och en vitlökssås och lite hackad gul lök oppe på allt.

Korven smakar äckligt. En fettig smak med i och för sig köttig konsistens. Lite som en chorizo, fast utan bra krydda i. Det blir bara fettigt och lite dammigt torrt i gommen. Trist och smaklöst. Den starka såsen är mer en grov tomatsås och vitlökssåsen är som en rinnig majonnäs som har stått framme för länge och blivit svett-varm-glansig, typ.
Det som eventuellt är positivt är den gula löken som ger lite stuns och fräschör (och om gul lök ger fräschör, ja då förstår ni hur trist det är...).

Vi brukar ju säga att ni skall testa själva och avgöra vad ni själva tycker (vi respekterar ju er). Men här kan ni faktiskt strunta i det. För vill inte att ni skall bränna 35 spänn för att må illa.

Däremot kan ni käka korv hos Pölsemannen, de har goda "röde pölser" att smaska på och längta efter "kontinenten" och det "osvenska" med Danmark...


(bild lånat från Pölsemannens hemsida)

3 kommentarer:

Oskar sa...

"Kebab på vårt vis" är kanske en del av en större kampanj där Pölsemannen vidgar sin vyer och en efter en tar sig an snabb mat från övriga världen. Väntar med spänning på "Pizza på vårt vis" samt på att turen ska komma till sushi.

Oskar sa...

På tal om tankemissen "gott + gott = jättegott" funderar jag på vem det var som hade haft förmånen att prova Bavocadodippen - dipp på avocado och banan. Anyone?

Stellan sa...

Oskar, du har det i dig. Det hör jag. Sushikorv blir givetvis nästa inslag på Pølsemenyn. Eller kanske fish and chips-korv? Eller moules frites-korv? Eller förstås bavocadokorv. En värld av möjligheter.