27 maj 2007

Give some back!


Nu är det dax för alla er att ge tillbaks!

Vi fick ett brev till Redaktionen från en av våra läsare. Vi kan kan kalla honom "Nahoj" för att inte röja hans identitet.

"Hejsan Ska till Chicago en runda i sommar och undrar om ni sitter på lite info om bra och goda snabbmatsställen eller kedjor man bör besöka... /Nahoj"

Och vi har tipsat lite lätt om rena självklarheter (BK Stacker på Kingen, TacoBell etc) men vill gärna att vår käre brevskrivare skall få det mesta och det bästa från sin vistelse.

Så vad tycker ni att han skall testa? Vi vill gärna ha generella tips på typiska amerikanska kedjor som bör besökas (ex. "TGI Fridays" eller liknande) men även gärna specifika Chicago-ställen (ex. "korvgubben vid södra entrén på Wrigley Field har sjukt bra relish på sin hot dog").

Och, för en gångs skull så begränsar vi inte oss bara till snabbmatsställen(även om det alltid är prio 1!!) men även bra restauranger som serverar mat lite slöare.
(var på en otroligt cool "Texas BBQ"-restaurang i närheten av just Wrigley Field. Men det var 1996 och jag har glömt vad den heter).

Så..både hela Redaktionen och "Nahoj" sitter på helspänn. Vad kan ni leverera?

11 kommentarer:

Martin Gunnarsson sa...

Chicago är en stor matstad, och man kan hitta mat från världens alla hörn där. Två snabbmatsspecialiteter man måste testa är Chicago hot dogs och Chicago pizza. Korven handlas med fördel hos Gold coast dogs, kolla in hemsidan för en idé om hur den serveras. Chicagopizza är som panpizza fast med fyllning i själva degen. Och ovanpå. Mäktigt som fasen, man orkar mycket mindre än man tror! Det rätta stället att äta Chicago pizza på är Gino's East. Det är förmodligen kö, men det är det värt.

Martin Gunnarsson sa...

Och ska man dit 29/6 till 8/7 är det stooor matfestival! Taste of Chicago, 70 restauranger serverar smakprovsportioner i Millenium park, missa inte!

Bisonfredrik sa...

Weber Grill är grymt! Godaste köttet i stada.

Stellan sa...

Visst är han i Chicago, den där gourmet-korvgubben som blev bötfälld för att att han vägrade sluta med gåslever? Hang on, jag kollar. Strax tillbaka.

Stellan sa...

Jo just det, där hittade jag honom. Hot Doug's (lite Oldsberg-varning på namnet, men ändå) ligger på 3324 North California. Man kan även kolla här.

Där kan man bland annat läsa om en av veckans specialare:

The Game of the Week
Cognac-Infused Smoked Pheasant Sausage with Black Truffle Butter and Truffle-Armagnac Chicken Mousse

Say no more - detta är ingen vanlig korvmoj. Tyvärr har jag inte varit där själv. Än. . .

Bondhustrun sa...

När jag som sjuttonåring var i Chicago tyckte jag att "Rock'n'roll McDonald's" som låg mitt i smeten var kul. Med jukeboxar, femtiotalsbilar och lite Beatlesgubbar. Typ. Förmodligen har jag annan smak nu men det kan vara lite kul, om det nu finns kvar...

Sen var jag på Chicagos äldsta pizzeria också, den hette Uno's och serverade äkta "deep dish pizza", mycket goda.

Men som sagt. Det var en sjuttonårings tips, det.

Daniel sa...

Har inte varit i Chicago, men väl ätit många burgare längs amerikas highways, och den allra schystaste tycker jag var på Hardee's. Riktigt tjock, fet och mumsig! Och tydligen finns det inte mindre än tio stycken Hardee's-restauranger i Chicago-området enligt deras hemsida (http://www.hardees.com/menu/).

Xtian sa...

På Redaktionen tävlar tårar av glädje över allas hjärtliga insats med saliverande mungipor av alla lockande tips....

Superduper! Keep em' comin'!

Anonym sa...

Jänkanas favvolista finns här:
http://www.e24.se/dynamiskt/klacksparkar/did_15569779.asp

Los Angeles sa...

För insider-tips om matställen i USA, gå till www.chowhound.com och sök på forumen där. Finns tips om allt från Hot Dogs och Taco stands till de lyxigaste gourmet-restauranger.

fredrik sa...

För er som gillar svulstiga mackor är Potbelly det enda som gäller. Det är en kedja, så det finns en massa runtom i staden. Kompletteras gärna med en fet milkshake! Har man sen tur (som jag hade), så sitter det en liten gubbe på en hylla i väggen och spelar gitarr.