14 maj 2007

I want Candy!


Först kom juicy, nu är det Truly nytt godis! Och vi fick en liten låda att sutta på.

Som på en rodeo rider Malaco på den rådande hälsotrenden... och sitter hyfsat säkert i sadeln.

Ren produktinfo: Truly, som är ett samlingsnamn för alla sorterna, innehåller 30% mindre socker än vanligt godis och har inget artificiellt sötningsmedel tillsatt. Dessutom har man låtit smakge godiset med fruktjuicer för lite mer naturlig smak och som grädde på moset lagt till färger från naturen, som exempel nämns paprika för orange, gurkmeja för gult och rödbetor för rött.

Man delade upp allt i tre kategorier - Vingummi, Fruktskum och Lakrits.

So far för deras pressinfo, nu till de som vi smakade:

Truly Black, Sweet and Salty. Det sägs att det skall vara blandade lakritssmaker, salmiak, anis, karamell och chili. För oss smakar det goda, mjuka lakritsbitar som är en blandning av söta("Skånelakrits"?) och salta. Faktiskt nåt som vi gillar skarpt även om vi inte är några lakrits-lovers

Truly Smoothy, All in Spin. Mjukt fruktskum med smaker som jordgubb-banan, hallon-persika och jordgubb-blåbär. Smakar lite smoothie fast i skumformat, men känns lite konstigt i texturen, lite som möglet ovanpå en brietårta. Behagligt mjukt men med en twist som inte alltid är behaglig... ja, ni fattar.

Truly Juicy, Fruits for Two. Vingummi med en s.k. duoeffekt i smakerna: cupa-creem(???), jordgubb-banan, lakrits-hallon-chili, äpple-rabarber, skogsbär och hallon-persika. Ja, vad säger man. En fräsch fruktig blandning, smakar gott, är mjukt på ett helt nytt sätt - lite samma känsla som brie-tårtegrejen men ändå inte. Kanske en vanesak?

Truly Juicy, Exotic Affairs Vingummi med skum i smakerna ananas-hallon, persika-vanilj, kaktus, blodapelsin och ananas. Lite Gott & Blandat över den här, fast utan lakrits och med skumgodis istället. Samma sak här, fräsch fruktigt kanske lite mer bassmaker och inte lika tokcrazy som i Fruits For Two. Men gott. Skumgodiset är förvånansvärt segt, men inte på ett "har legat i påsen för länge"-sätt. Mer "ny sorts skum som vi inte smakat förut".


Som helhet kan man ju tycka att det är ett steg i rätt riktning. Och den som är en riktig "sweettooth" kanske kan dra nytta av det här (ja, om man nu inte hoppar på "Frukt är Godis"-tåget"). Sen kan vi på Redaktionen kanske tycka att det är lite väl finurliga namn på blandningarna. "Exotic Affairs", "Fruits for Two", "Truly Friends", "Sweet and Salty" - kom igen, det är inga erotiska thrillers eller kupletter på Folkan ni säljer. Det är godis.

Men tummen upp tycker vi. Smakerna sitter där för det mesta och nu skall vi bara vänja oss vid känslan.

4 kommentarer:

Anne sa...

Möglet på en brie-tårta. Tack. Det kommer bli svårt att få bort ur skallen.. :)

Min affär hade nån variant med fruktkolor också som jag köpte, hyfsat goda men tråkiga smaker. (Citron, apelsin, hallon.)

Lisa sa...

Måste smakas! Gillade beta-versionen.

Miss KeepYourDistance sa...

Hahaha! Jag sitter och käkar Truly Smoothie as we speak. De är lite lustiga i konsistensen. Man försöker tugga, men de går inte "sönder". Som att käka bildäck. Rosa bildäck. Och väldigt små. Med passionssmak. ;)

Lisa sa...

Köpte kolorna, för det var de enda som fanns där jag handlar. När jag kom hem såg jag texten "delvis härdat fett" i innehållsförteckningen :-(. Surt att de har sånt i nya produkter när dte är så känt att det är farligt.

OK, jag satte i mig eländet (det var helt OK, smakmässigt) men det kommer inte hända igen.