2 maj 2007

Både Big och Juicy


Doddes lanserar en Tyrannosaurus Rex bland burgare.

Likt en mega-kärring mot smalströmmen så slår McDonalds till med en lite större vän till BigTasty. Big'n'Juicy.

226 gram med kött. Steaksås, lök, tomat, sallad, McFeastsås och cheddarost.

Vi åt en hel. men hoppade Meal:et, tog bara en vatten till. Det räckte gott.

Och gott var det. Eller, mer än medel-gott iallafall.

Steak-såsen är mer en barsk tomatsås. Och den är den enda som stucker ut tyckte alla vi. Alla andra såser och ostar är mer en konsistensgivare. Som detta fungerar det dock väl.

Köttet är stort som ett mindre dasslock (tänk toalett på långfärdsbuss. Ja, kanske inte när du äter det..) och har en god genomstekt på gränsen till grillad smak.

Det här med konsistensen. Vi har ju som rörande enig Redaktion svårt för McFeast och tycker att det är lite av hamburgarnas mellanmjölk. Kanske är det därför som McFeastsåsen inte lämnar något större avtryck på FastFoodLovers-tungan.

Däremot ger det en välbehövlig skön känsla av kladd, dock utan att bli jobbigt (tänk Whopper extra allt där det flödar majonnäs mellan fingrarna). Här skiljer sig Big'n'Juicy markant från BigTasty som bara blir stor och torr och en svampig känsla som accent.

Så det är ingen revolutionerande smak, men det är en ganska bra burgare för den hungrige och har en väl balanserad sammansättning konsistensmässigt.
(Två frilansare hörde av sig med ett privat-test: en 4+ och en 3- av 5 möjliga. Bara som ytterligare blött-finger-i-vinden-känsla)

6 kommentarer:

Lasses lunchblog sa...

Doddes? Gyllene Måsen heter det väl...? Nåväl, jag åt en Big'n'Useless och det var ett bottenapp. Maken till trist anrättning har jag inte varit med om se'n jag åt en Big'n'Tasteless. (Big'n'Tasty) Jag åt min Big'n'Useless på Gyllene Måsen på Norra Hamngatan i Göteborg. Nä, lägg av; det är bedrägeri att servera sådant. Så skall man mecka en maffig burgare så finns ju BK att tillgå. jag vet, min Big'n'Useless hade förmodligen legat lite för länge i värmeskåpet. Men det ursäktar ingen, man har bara en chans att ge ett första intryck.

busett1 sa...

Big var den men den smakade.... inget. Absolut inget. Den var bara stor och kladdig och absolut noll smak. Jag slängde hälften och ägnade mig resten av tiden åt klyftorna, vilka faktiskt var goda.
Nu måste man komma med något gott. Varför inte en burgare med en god, svensk klassisk ost på? :-)

BeRKA sa...

Jag åt den ikväll, och jag gillade den. :-)

Max sa...

Eftersom jag gillade Tasty´n borde jag med andra ord gilla den här också?

Xtian sa...

lasse: Kärt barn har många namn...

busett1: med tanke på hur många smker som finns där så är det lite underligt att den smakar så lite. True..
Men det fanns ju en för ett tag se'n, med wästgöta kloster. Den var faktikst bara sisådär. Men en rejäl bit västerbotten hade suttit som en smäck

busett1 sa...

xtian, Västerbotten i all ära, men just nu ligger Kvibille Svecia före. V-botten är av Sveciatyp kan man nog påstå och i de senaste smaktesterna jag gjort så har V-botten varit rätt intetsägande. Hmmm..undrar hur den skulle te sig med en bit lagrad Svecia, rejält lagrad.