21 mars 2007

med KRAV på kaffet!


En pressrelease om nytt kafékoncept. Med en miljö-twist

Efter att ha smyglanserats i mindre skala i Uppsala i höstas hade det nya etiska kafékonceptet Barista nyligen premiär i Malmö (och finns även i Umeå enl. deras hemsida. Reds. anm). Konceptlanseringen genomfördes i Malmö eftersom det är den stad i Sverige som satsar mest på hållbar utveckling(wohoo för Malmö! Reds.anm. igen).

Lokaler i tio orter är kontrakterade och Barista Fair Trade Coffee planerar att öppna en ny coffee shop i månaden.

Baristas utbud är delvis KRAV-märkt, och mjölken, juicen och äggen är ekologiska. De flesta Fair Trade-produkter är även ekologiskt producerade.

Låter lovande tycker vi på FFL. Hoppas att det är gott också... Är det nån som har testat i Uppsala, Umeå eller Malmö, kommentera gärna nedan.

(klipp o klistrat från DLF's nyhetsbrev. Vi tackar o bockar för er info!)

5 kommentarer:

Lotta sa...

10 kr för muffins och liten latte var öppnignserbjudandet i Malmö i helgen.

Muffinsen var supergod, men kaffet var i svagaste laget .. i alla fall för mina skånska smaklökar.

Kommer säkerligen titta in igen och se om det bara var en tillfällighet.

Kaksmulor sa...

Barista i Uppsala är populärt och välbesökt! Bra service, generöst frukosterbjudande och goda lunchbagels gör att jag går dit ofta. Det bästa är nog att man får en stoor pressokanna kaffe för bara 50:-.
Fast jag tycker inte om termosglasen (som syns på bilden). Dom är dels i plast, dels för tjocka för att vara goda att dricka ur.

Husse sa...

Finns en nyöppnad coffeshop på St.Göransgatan Kungsholmen som också heter Barista. Samma ägare driver också ett ställe med samma namn i Åre och öppnar snart på Sturegatan också. Vem var egentligen först med det ganska självklara namnet ?

/Lattefarsa

Lisa sa...

Gick in och vände. Coca Cola i disken och mackor som såg extremt trista ut. Gick på underbara Emmerys istället.

annalin sa...

Jag undrade precis om det som husse skriver. Borde inte den som skrev denna bloggpost veta om det finns i Sthlm? Är Barista på St Göransgatan samma, eller är det bara samma namn av en slump?