28 mars 2007


Ett litet tidigt påskägg till oss alla.

Vi saxar helt fritt från nyhetsbrevet DLF:

Den 1 juni öppnar den amerikanska kaffekedjan Starbucks sin första filial i Norden. Nordenpremiären sker i Danmark, närmare bestämt på Köpenhamns flygplats, Kastrup.

Resenärerna på Kastrup uppges mer eller mindre ha krävt att Starbucks ska öppna i Köpenhamn. Henrik Busch, underdirektör på Kastrup, säger till Berlingske Tidende som citeras av Öresundsmagasinet MalCop:

'”Starbucks-namnet är det första som kommer upp när vi frågar om kundernas synpunkter på café- och restaurangområdet. Alla frågar varför det inte finns en Starbucks och vi har kämpat för att få dem hit.”(Lite känsla av konsumentmakt här..skall vi kanske starta ett upprop för Taco Bell till Sverige..?Reds. anm.)


(tack DLF för den glädjande nyheten! och för att vi får låna nyheter från er)

11 kommentarer:

Anne sa...

Oooh - fantastiskt! Köpenhamn nästa! :)

MrArboc sa...

Startar ni ett upprop för att få hit Taco Bell så skriver jag på handlöst!

Helst i Piteå eller Luleå så det är möjligt att besöka restaurangen någon gång i halvåret i alla fall:-)

Los Angeles sa...

Usch, Taco Bell kan man verkligen klara sig utan. Det är redan i princip omöjligt att hitta god mexikansk (eller tex-mex ska det väl föreställa) mat i Sverige. Taco Bell skulle inte vara en förbättring, deras tacos är riktigt usla, t.ex.

Testa Baja Fresh nästa gång ni är i USA, deras mat är milsvitt bättre än Taco Bell (fast man finge kanske ändra namnet innan en Sverige-lansering...)

Anonym sa...

Prisa Gud.
Starbucks kommer

Martin sa...

Jag hänger inte riktigt med.
Vad gör Starbucks som sticker ut?

anna sa...

woho! Hoppas det kommer till sverige snart då :)

Nämnde er i min blogg nyss,hoppas det är ok?

omniaabsurdum sa...

fattar inte stödet för starbucks? Har ju ingen erfarenhet av stället, känns som bara dyrt kaffe i stora plastmuggar? Nej, det är ju dunkin´donuts vi vill ha hit. Riktigt matkultur, borde vara värt ett upprop`?

sofia sa...

mer amerikanisering åt folket!

jag saknar big gulp och caff pow.

Maria sa...

Jo men Starbucks ÄR verkligen bra. De är räddningen när man är utomlands och känner sig vilsen och kaffesugen! Det vore väl inte fel om de kom hit till Sverige också?!

Ondskan sa...

Jag känner mig sällan så vilsen i Sverige att jag saknar Starbucks. Nej, faktiskt, jag kanske är tråkig men räcker det inte med äckliga latteställen med överdimensionerade muffins (det roliga är ju när Espresso house återinför hyfsat normal storlek på muffinsen och kallar dem "mini".

Sanna sa...

oooh.. taco bell, te quiero.. :)