14 mars 2007

Dipp-ety-dodaa, dipp-ety-deeyy


En fraiche start på våren.

Valio, de laktosintolerantas räddande riddare på en vit häst, har släppt lite nya creme fraiche'r (hur fasiken skriver man plural på Creme Fraiche? Fraiches, Fraicher, Fraichistas??). Förvisso inte laktosfria - men fulla med smak.

Eftersom de lanseras som "kokbara och blir lätt en varm sås eller en kall dip" så var det lätt att förstå att det enda sättet att få rätsida på dippmöjligheterna var att be Redaktionen ta sig en liten dipp... Sagt och gjort, vi fick prover och raddade upp allt i vårt provkök.


Först. Lite cred-faktor är att kryddorna kommer från Santa Maria, ett så kallat strategiskt samarbete och cross-branding i kyldisken. Coolt tycker vi. Men om smaken påverkas, nja - det vetitusan.


3 smaker.


Chili & Mango - testfavorit. En sötaktig mangosötma, på ett chutneysätt utan klumpar. Och sen - kapoff! ett snyggt bett rätt i smaklöksfejan! Perfekt till lite mesproppiga grönsaker (läs gurkstavar)


Citron & Senap - den här är svår. Vi hittade extremt lite senap men detso mer spår av curry. Men här kan vi vara ute på extremt tunn is. Den här får ni nog testa själva för vi kommer nog att låta den stå - ja om vi inte skall göra typ stekt fisk, då kan den bli bra med sin citronkaraktär med en hint av curry. Men nu är vi ingen stekt-fisk-blogg så det lämnar vi därhän


Peppar & Paprika - också en liten härlig hetta. Men här så förkroppsligar man det som brukar kallas "pepprig". Paprikan blir mer en känsla av rosépeppar. På ett gott sätt. Passar bra till lite mer karaktärsdanande snacks (läs: blomkålsbuketter eller grillchips).


Vi har inget emot det här. Tvärtom - en skön dipp som är helt okej. Och om man nu är sån som envisas med att laga mat, ja då har du en snabb sås om det skulle knipa!


( för er som vill veta mer kolla in vår vän som oxå testat)

1 kommentar:

Kinna sa...

Sedär vad man hittar i sin statistik. En länk från redakttionen. =)