18 feb. 2007

The Pear is Here!


Innan, kort info, nu full(!) rapport...


Efter att ha skrivit om Absolut's nya smak "Pears" så var vi naturligtvis sugna på att testa. men eftersom den inte ännu släppts i Sverige så har det varit lite svårt. Men icke längre.
Tack vare frilansande FastFoodLovers på resande fot så kom vi över en flaska.

Igår smakade vi av.

We have seen the future!! - of saftiga, läskande, fräscha drinkar iallafall.
En inledande piggelinsmak men med efterföljande fräschör av gröna päron. Visst, vi vet alla att det inte är nån skvätt päronjuice i den här flaskan så det går naturligtvis att spåra en viss kemikaliesmak. Men den är förvånansvärt svag. Päronsmaken fortsätter ända ner i svalget, men lämnar några smakmolekyls-killar kvar på tungan som dämpar den annars så brännande spritsmaken. Gott, gott, gott!

Hur dricker man den då? Vi drack den rent, för att smaka. Men visst, med is så kanske den kan klara sig "on the rox". Men tipset är kanske att köra en skvätt fruktsoda i, andra juicer eller...ja, vad vet vi. Gå in på Absolut's drinkhemsida o få förslag på drinkar istället.

Vår egen förrädiska komposition blir:
4/6 cl Absolute Pears
is
en skvätt Ramlösa Orginal

Vad heter den drinken då? Ja eftersom den är försvinnade god och du kanske riskerar att hälla i dig mer än vad du borde så vad sägs om "Pärmobil"...
(Tack L o D för leverans)

7 kommentarer:

Kinna sa...

Mums, jag älskar päronsmak! Det här känns som sommarens hit.

Laura sa...

Haha, pärmobil...Det är ju genialt :). Verkar riktigt gott också!

Anonym sa...

Ledsen xtian. Men den drinken är vida känd som Vodka Frameless. Den hade 2 skåningar som husdrink på Kjelssons, 1999. Dock naturell vodka som man spetsade med smaksatt Ramlösa.

/Pauda

Xtian sa...

Lessen Pauda. Men en drink som inte innehåller Absolut Päron och som innehöll smaksatt Ramlösa 1999, då deras Päron/Citronmeliss inte fanns.. Ja då ser jag inte så många likheter.

Det är ju lite som att säga att Apelsin/Grapefruktjuice och Absolut RubyRed är goda o sen få en "lessen , det finns redan en drink som heter Screwdriver, fast med apelsinjuice och icke smaksatt vodka."-kommentar.

"Framless" är säkert god, men det är inte "Pärmobil". Och rest assured, vi kommer inte att claima det här namnet med vårt blod. Det spelar inte oss nån roll om det finns nån annan som har benämnt samma blandning något annat. Mne kom inte dragande med ngn gammal Kjellssons-drink från en svunnen storhetstid.

Men tack för att du läser och engagerar dig.

Anonym sa...

Det är jag som ska tacka.
Håller inte med dig och ska när tillfälle ges bjuda dig på en 4:a Absolut Pear med Ramlösa. Presentera den med sitt rätta namn. You will love it.

Xtian sa...

Wow! Om alla som inte höll med oss bjöd på sprit så skulle vi vara på lyset jämnt.
We love you!

Ewa sa...

ja alltså en del föredrar ju då "päronbomb", päronlikör blandat med päroncider. Jag antar att detta kommer att bli ett tillägg i receptet. Prova inte. Vid gud.