23 feb. 2007

Läste rätt, tänkte fel


Vi testar Big McBacon. Och så fel det blev...till en början.

Sista kampanjburgaren under "Vinterfavoriter". Big McBacon.
Vi trängdes med andra premiärlystna med snålvattnet rinnande likt smältvatten från en klimathotad glaciär.

Och så lurade vi blev! Satte tänderna i nåt som vi hade läst som "en Big Mac med bacon". Och därför struntat i att läsa innehållsförteckningen. Och det smakade ju inte alls Big Mac. Det var ju ingen Big Mac-dressing, det var tomat och därmed en helt annan burgare.

Efter 2 tuggor funderade vi på att kasta in handduken. Men sen såg vi ljuset (Läs: polletten trillade ner). Det är ju en hamburgare som heter "McBacon" som hara blivit "Big" dvs fått 2 våningar. SOM en Big Mac, men det ÄR inte en Big Mac.

Vi ursäktar den kanske något överpedagogiska tonen. Men efter att ha snabbundersökt (frågade 2 pers) reaktionen på namnet Big McBacon och fått den väntade reaktionen ("-Det är väl en BigMac med Bacon?") så känner vi oss tvungna att vara tydliga.

Så. Med det avklarat så kan vi konstatera följande: Big McBacon är en god hamburgare. Snygg balans på bacon, majonnäs, kött och tomat. Inget som sticker ut utan rätt och slätt en hederlig baconburgare med 2 våningar. Gott.

Efter ett par omgångar Crinkle Fries börjar nu den första förälskelsen lägga sig. Lite mosigt, lite dubbelfriterad känsla. Fortfarande med god kryddning. Men, nja. Redaktionen kommer inte att kräva en permanent plats på pommes-menyn för dessa. De räcker som kampanj-pommes.

3 kommentarer:

BeRKA sa...

Har nu testat denna burgare, och jag gillar den.

Jag har ännu inte tröttnat på Crinkle Fries. (Kan man göra det?)

Provade även emmentalerhjärtan, och det var en gul grej, men man ska se upp med att äta för mycket av friterad ost...

Dubbelmackan sa...

Big McBacon är god och det är bara till sin fördel att den inte har något med Big Mac att göra. Lite crinkle fries till så är lyckan gjord. Sen får man jogga hela vägen hem.

Kinna sa...

Nu har jag provat Big Mac bacon och Crinkle fries. Helt OK. God kryddning på crinkle friesen men de kändes lite mosiga. En lätt misstänksam känsla smög sig dock på vad de var gjorda av.