6 feb. 2007

Join the Dark Force


Eller "Hur du lyxar med halstabletter".

Läkerol har läst på sina dyrt inköpta trendrapporter, lyssnat på sina konsulter, satt fingret i vädret och känt av vart vindarna blåser.

Och lösningen stavades L - Y - X.
Och nån nämnde "upper premium", nån annan blev helt till sig och skrek rätt ut "SUPER Premium!"

Vi köper 86%-ig choklad, olivolja superduper extra virgin, XO-ost och balsamvinäger lagrad 2 mansåldrar av gamla munkar endast iklädda tagel. Allt för den där känslan av "äkta" och "smak". Och vi betalar mer än gärna för det.

Nu skall våra halsar lenas av Läkerol Dark med "generös smak från den finaste lakritsen från Asien..". Tjena, det är exakt samma grejer i som de vanliga pastillerna. Den enda skillnaden är att man här anger halten av lakrits (8%) vilket då kanske är mer än vanligt. So much för exklusiviteten...


Läkerol Dark
finns i tre smaker. Och vi har testat dem alla

Pure Liqourice. Ren o skär lakritssmak. Som en hel ask vanliga lakritsläkerol. Fast i en liten tablett. Intensiv lakritssmak på ett Läkeroligt sätt. God.

Smoked Liquorice. Leta upp närmsta rök, tappa din ask med Läkerol där. Hitta den igen efter 3 dagar. Så smakar det. Gott men kanske lite för intensivt rökigt. Måhända behöver den tid...

Orange Peel Liquorice. En besksyrlig smak av apelsinskal har snurrat in sig i lakritsens smakgardiner likt en ettåring på äventyr i finsalongerna. Vår favorit.


Generellt sett så kan man tycka att det känns dingt att försöka lyxa till något så basalt som våra gamla klassiker Läkerols halstabletter. Men smakmässigt går dom hem. Den smakladdade pastillen (pensionärsord, sorry) håller länge och har bra smak.

En kort passus om förpackningen. En tunn påse som man kan se hur den är framtänkt som "perfekt i kavajfickan eller aftonväskan" och "något man kan lägga upp på middagsbordet" samt "en exklusiv känsla som lockar till diskussion - till och med förpackningen Makes People Talk" (sen skrattar alla förnöjsamt och tar lunch...). Men den är helt okej.

Vi kan garantera smakupplevelse för munnarna. Köp 2 för 25:- på Pressbyrån just nu. Eller se om du får gratisprover - det ryktas om det, men vi har inte sett det själva. Vi betalade.

(kom ihåg, för stor konsumtion kan ha en laxerande effekt.....Tro oss!)

6 kommentarer:

Space babe sa...

Hej Xtian! Grattis till all uppmärksamhet! Ska du inte prova det nyöppnade stället Gyrella på Götgatan mittemot Ringen?

Oskar sa...

Vad är nästa steg Xtian? Hubba Bubba med smak av lavendel? Ahlgrens Bilar med gelatin från frigående svenska kor?

louise sa...

jo jag har fått gratisprov på pressbyrån i vreten minnsann.
Ganska goda men läkerol salmiak och salvi är godare.

Smarta Sara sa...

Alltså, jag fick gratisprover i PB. Jag gillar lakrits. Men jag GILLAR INTE dessa nya läkerol.

Jens sa...

Har snart klämt i mig ett helt paket "Orange Peel Liquorice". Riktigt goda. Lite lyxigare men den vanliga asken är mer praktisk än påsen. Ingen laxerande effekt hittills...

Erica sa...

Jag älskar den med röksmak!