22 feb. 2007

Förtäckt kycklingVi går på Taco Bar igen

Den här gången ger vi oss den på att inte färgas av tidigare aversioner. Inte se på priserna och vad man får (läs: lite) och hur de kryddat sina anrättningar (läs: lite). Däremot ha i åtanke deras chili som visade sig vara en liten höjdare avseende smak.

Väl där testar vi deras nya "Chicken Burrito"(ny för oss iallafall). Passar på att slänga med en "Dipptallrik" medans vi väntar på "the Main event".

Dipptallriken för 35 svenska pesos visar sig vara en liten smyghöjdare. Tre dipper, salsa, ostsås och böndipp. Gott, hyfsat rikligt med både chips o dipp. Kan funka som "stärka-upp-tallrik" till andra halvfjösiga portioner.

Sen, burriton. Saftig, välfylld och med en klar smak av bönor... Men vänta nu, det stod ju inte i innehållsförteckningen. Eller är det böndippen som hänger kvar från dipptallriken? Näää...hmmm..efter att ha frågat och fått bekräftat - "-jajjamensan, det är bönor i"... Okej, hmmm. Inte för att vi inte gillar bönor, au contraire mes amis. Men det smakar för mucho bönor. Kycklingen drunknar i den mosade bönans fadda mjukhet. Lite som i en kvicksand i en äventyrsfilm från 40-talet.

Och som vi alla vet så ställer för mycket bönor till med trubbel "south of the border"....

Så på det hela blir det ju lite halvtrist. Annars helt okej. Kostar lite under 50-lappen(47:-?). Känns nån krona för dyr.

TacoBar är fortfarande lite på avbytarbänken för oss även om vi gillar deras expansionsplaner. Men finns det ingen utmanare? Lite konstigt är det ju att i ett land där fredagsmiddagarna i varje hushåll består till 65% av Tacos (resterande är en blandning av gratänger, fläskfiléer och asiatiskt. Tror vi. Vi har inga som helst belägg för detta. Alls.) bara finns en kedja som serverar mexikansk mat. Dessutom är ju TexMex/Mexikanskt så ätvänligt som snabbmat. 90% är ju insvept i nån slags tunnt bröd. En jättesmart förpackning.

4 kommentarer:

Molly sa...

Håller med er! Jag älskar texmex mat! Varför finns det inte fler snabbstället som serverar detta? En landsomfattande kedja med supergod texmexmat, det vore väl nåt?

Anonym sa...

Ang. fredagsmaten:

Jag har sedan mellanstadiet (tror jag det var, måste dubbelkolla med min kära mor som började "traditionen") ätit hamburgare så gott som varje fredag. Jag har nu nått den ringa åldern av 28 år och kan bara inte bryta traditionen.

Det är inte vilka hamburgare som helst, utan hemmagjorda - med 100% nötfärs, kryddor, bröd och diverse pålägg - standard nu för tiden är singles cheddar, ett par lökringar, ketchup, kavli hamburgerdressing samt ett salladsblad.

Under hela min "hamburgertid" har jag strävat efter att förfina och förbättra burgarna och tycker mig ha fått en viss snits på att tillaga dom.

En favorit som krupit fram under somrarna den senaste tiden är att grilla dom, vilket lägger till ytterigare en smakdimension utan att för den delen ta bort något av orginalsmaken.

Nog babblat, ville bara säga att alla inte äter tacos eller fläskfilé på fredagar.

hmm .. kanske borde bjuda er på en omgång burgare ;)

För övrigt väntar jag fortfarande på att ni ska testa och kommentera de underbara sambalburgarna på Vegabaren i Haninge. De är snudd på lika goda som mina fredagsburgare!

Louise sa...

Tacobar, vad är deras problem? Jag har aldrig varit nöjd när jag går där ifrån! för det första blir man ju inte mätt för det andra så vräker de ju verkligen på med ost, på ett riktigt obehagligt sätt. Det känns som att man äter ost kryddad med lite köttfärs!
Blä för tacobar, ändå går jag till bara och blir lurad igen!

Lena sa...

Ja, varför finns det inga bra ställen med texmex?? Det är för mig helt obegripligt. Jag kan bara fortsätta min vädjan, snälla Taco Bell kom till sverige.