17 jan. 2007

Mean Bean McVeggie Machine


Sprang på den nya veggo-burgaren och tog oss en bit...

Nånstans är det ju svårt att säga nåt om vegetariska burgare när ingen på Redaktionen är uttalad vegetarian. Men, vi gör ett försök att beskriva så gott det går

Det verkar vara svårt att få till en bra yta rent generellt på veg.burgare. Varför vet vi inte, men så är det. Här skulle man kunna säga "krispigt". "Torrt" är ett annat ord.

Under skalet döljer sig däremot en ganska skön bönblandning som bjuder upp till en het salsa i munnen. Med ett imponerande "Let's Dance"-avslut kring gomseglet.

Ordentlig dos med grönssallad, tomat och stora bitar rå lök - kanske för stora för vår del. Ja, om man nu inte vill lukta som en låda lök efter maten.

Dressingen är diskret, lite majonnäsig. Skulle kanske kunna få lite större klick av den...

Och varför måste alla vegetarianer vara hälsofreaks? För det verkar man tro och slänger på ett fullkornsbröd som smakar gammal skolstencil. Nä, byt ut mot vanligt bröd så blir det genast bättre.

Kort sagt: bra stuns i burgaren om än torr yta, stora bitar lök och SJbröd à la 1978.
Tips: be om mer dressing och annat bröd så har du ett helt okej alternativ. Eller beställ en QP...

6 kommentarer:

borgmi sa...

Tro mig, alla vegetarianer är inte hälsofreak..

Jenny Walker sa...

De flesta veganer jag snackat med är väldigt missnöjd med burgaren. Och att den är hälsoinriktad är det ingen som verkar stödja. Det finns supergoda burgare och läcker dressing. Vem vill äta det här pappertorra spektaklet?

Anonym sa...

Nu blev jag hungrig. Vrålhungrig.

Blir Donken för min del imorgondag. Och jag ska be om extra dressing som är ett MÅSTE i burgare. Samt vanligt bröd.

Anonym sa...

Vegetarianer är inte hälsofreaks i allmänhet. Och McDonalds matskapare måste ju vara lite blåsta, det är ju inte precis för att man vill käka viktväktarmat som man går till dom... Fram för en riktig(!) veg-burgare!

/Elsa

Mikael sa...

Såg att ALLTOMSTOCKHOLM hade fåt Melker Andersson att smaka den, http://aos.se/StockholmsArtikel.aspx?bid=978960&ct=9&kid=1

Jag har själv inte smakat den men min pojkvän har gjort det, hans kommentar var att den smakade som Mac Donalds föra veg burgare som de tog bort från sortimentet för några år sedan. Fast denna var äckligare!

Själv är jag ett fan av MAX =) som jag tycker inte bara gör god mat utan också ett bra helhetsintryck. För övrigt tycker jag att Hälsans köks gorumeburgare är super bäst! =)

www.easterncurio.com sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.