19 jan. 2007

Helgtips


En liten godbit från en regionalreporter.

OM du befinner dig i Skövde i helgen, eller ja, under vilken tid av året som helst - se till då att gå till Modegrillen (bara namnet vänner, namnet!!) och beställ en korv med "hälfta' vart"(på Skövdemål helst) så får du dig en riktigt skön blandning.

Du får då hälften pommes och hälften mos till din korv.

Man kan ju känna sig lite ambivalent för det här med blandningar. Vi känner mest en varm känsla av hunge..förlåt, kärlek till Modegrillen för dess servicenivå och känsla för att sätta kunden främst...

(och alla som tror sig veta att "BlablaBlaGrillen i [Valfri svensk ort] minsann hade det redan 19XX"-kul för er. Vi bryr oss inte. Det här är Modegrillens 15 minutes of FastFoodLoverFame!)

Hmm...undrar hur lång tid det tar att köra Slöddermalm-Skövde...?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Modegrillen FTW! Där har man stått och vinglat mången sen natt. :)

MrArboc sa...

Jag är ju nästan fanatisk McDonaldist, men lokala specialiteter är onekligen inget man kan tillåta sig att missa när man är på resande fot. Nu vet jag vart jag ska om jag råkar hamna i Skövde!

Fler regionalreportrar till folket!

Laura sa...

Åh, det är så gott med hälften mos och hälften strips. Så åt jag alltid mina hamburgermål - skrovmål - uppe i Haparanda. Och så ska det vara dressing (vanlig rosa hamburgerdressing) på stripsen och moset också. Mmm, en sån skulle behövas i dag, lite sliten efter grådagens partaj ;).

Gitto sa...

Hihi, jag ska höra med Magnus i kväll om han känner till detta, han är ju en gammal Karlsborgare med nära band tilln Skövde (denna underbara lilla fula stad!). Magnus hälsar förresten!

Kramar och tack för senast. Nästa gång jag ser dig ska jag definitivt hoppa på dig med buller och brak! :)

Maian sa...

Men... nu måste jag ju kommentera.=D

Man kan säkert säga "Hälft a´ vart" (med långt "a" i "vart": "vaart"). Men korrekt benämning är "häl´ta häl´ta!" (hälften-hälften, skaraborgsk variant på fiftyfifty?).

Modegrillen en lördagsnatt är trångt. Speciellt om kårhuset Boulogner på andra sidan järnvägstunneln haft temafest eller overallsfest.... jag vet, jag har vart såndärn overalls-tok.=)
Min specialare på Modegrillen en sen lördagsnatt efter några öl är annars köttbullarna. Med mos, sås och gurkmajjo vid sidan av lingonen... ljuvligt.

Och om man nån gång i sommar kommer till Skövdetrakten, och åker lite längre bort, till Hjo (med den helt otroligt braiga sloganen "I love Hjo!"), finns där en grill med helt suveränt hemgjort potatismos. Jag vet folk som vallfärdar dit bara för deras mos.

Gitto sa...

I Skövde är dill på potatismoset också vanligt, säger Magnus. Även han säger häfta' hälfta' förresten.

Ondskan sa...

MODEGRILLEN!!! Jag är djupt imponerad av namnet (även om jag, sist jag var nere i Malmö, spanade in "Kjollen".