3 jan. 2007

Fruktigt Fröjdfull Frestelse


Det nya året börjar med en smekning. Inga taggar på den här rosen...

Valio, den finska mejerijätten, levererar in en liten slamkrypare lagom till Alla Hjärtans Dag, eller ja, den kommer snart ut men är menad för lite romantic moments. Och vi fick möjlighet att smaka lite i förväg...


"Kärleksfull yoghurt fylld med bär och smak av ros" säger man och lockar med ett tillfälligt besök i hyllorna av sin "Fruktfröjd"-yoghurt, den lite mer krämiga och fruktiga varianten från Valio.

Smaken är Jordgubb Ros - en krämig smak av jordgubbar med inslag av ros. Romantiskt värre.

Men hur är smaken då? Romantisk eller finskt hårdför?

Nånstans mittemellan. Eller inte alls. Mest är den fyllig. Och fruktig. Lite mer vuxen i sin fruktsmak och inte så söt. Rosorna får man leta längre upp på rosenspaljén efter däremot. Kanske är det dom som rundar av jordgubbarna så de inte blir för söta utan mer en trubbigt god avrundning i slutet. En del på Redaktionen upplevde den som lite fadd i avslutet, en del tyckte det kändes bra och inte så barnsligt sött.

Du kan lätt köpa den här till nån du älskar. Eller till nån du hatar - dom kommer att älska dig tillbaks ändå. För det här är gott. Rosen-biten kanske mer får stå som den romantiska touchen eller gesten. Men hey, det är ju inte fy perkele det heller...

Snart i en butik nära dej (tillsammans med en tävling där du kan vinna grejer i...).

Övriga fakta, lite trist förnuftigt såhär på slutet: yoghurten innehåller Acidophilus och Bifidus och är HYLA-märkt(
garanterar att laktosinnehållet i produkten alltid är mindre än 1 g per 100 g.)

1 kommentar:

Max sa...

Bifidus är ganska meningslöst att tillsätta i en livsmedelsprodukt, då typ 99% av alla de bakterierna dör innan de ens nått tarmarna (där de sägs göra underverk).
Men, även vi på Fontana hänger på trenden och släpper snart en fetaost med de där lilla rackarna.