4 dec. 2006

Är du villi' o smaka chili?


Taco Bar har piffat till sig lite och introducerat en chili på menyn. Vi var där.

Sorgebarnet Taco Bar, den sorgliga ursäkten till texmex-mat serverad snabbt, försöker styra upp sin verksamhet, nu med nya ägare, till nytt och fräscht.

Nja säger vi och sneglar misstänksamt under lugg (ja, för dom på Redaktionen som har lugg alltså..). De nya menyerna ser lite fräschare ut, det måste medges. Men eftersom väldigt lite annat har förändrats så är det inte mycket att hänga i julgranen än.

Det är fortfarande för dyrt för vad man får. Det är fortfarande för mycket billiga råvaror på tallriken. Och det är fortfarande lite för slätstrukna smaker i det som serveras. Inget sticker ut. Alls. Och vill man ha extra smak, ja då får man pynta extra - vilket resulterar en nota som motsvarar en vanlig affärslunch (bara ordet "Affärslunch" renderar ett pris över 100 spänn).

Personalen är aldrig dåliga, men aldrig heller riktigt bra. Det känns lite uppgivet liksom.

Men nu har dom chilin. Kostar 69 spänn. Säljs under devisen "Can You handle it?" Jotack...
För dom 69 kronorna får man en skål med chili, lite kidneybönor, en varm tortilla, salsa, gräddfil och en sallad (lite isbergssalldshack och majskorn). Lite tveksamma var vi... Men,

När man går därifrån är man inte hungrig. Och chilin smakar helt okej, "mustig" var ett ord som beskrev den och det stämmer ganska bra. Den är "mustig". Visst hade vi kunnat komma med 100 tips om hur man kan göra det bättre, men tiden är för knapp, er uppmärksamhet likaså och dessutom - vad kan man kräva för 69 kronor?

Så helheten blir inte dum, men det är långt ifrån en succé. Men kanske den kommer - för det här kändes som ett steg i rätt riktning. En helt ny rätt, inte bara en lam uppdatering av något gammalt - som man kanske kunde misstänka..

Så, heads up för Taco Bar - förändringens vind, om än en svag bris, har börjat blåsa!(tack Taco Bar för lån av bild)

8 kommentarer:

Anonym sa...

TACO BELL TACO BELL TACO BELL!!!

Snälla öppna i Sverige!

Det gör ingen om folk tycker ni är flottiga och billiga. Taco Bell är bara gräsligt gott ändå.

daniel sa...

Var chilin ni fick också väldigt rinnig? Det gick absolut inte att äta den med värdigheten i behåll när jag lunchade i Solna centrum förra veckan. Det sprutade ut chili överallt!

Anonym sa...

Wooohooo, skall flytta till Texas snart och skall dit igen i Januari på en liten semester. :-)
Taco Bell är grymt gott men jag skall passa på att käka på massor med andra TexMex ställen med. Inget går upp mot en stark, het, äkta chili.

Anonym sa...

Men bönor i en chili, var ifrån kommer dett otyg? Ingen chili-kock med självkänsla stoppar bönor i sin chili.

Oskar sa...

Själv tror jag mycket på Francis X Tolberts recept på chili:

http://www.hornfeldt.se/chili.html

Dubbelmackan sa...

Appropå chili. Texas no bean chili på Longhorn i Stockholm är den godaste jag smakat i Sverige. Riktigt cravingsframkallande.

Xtian sa...

anonymous: you're barking up the wrong tree my friend. Vi vill oxå. Tyvärr läser inte "Yum!'s" ledning det här...

daniel: ja, nu när du säger det. Jag var tvungen att fråga min kollega från Redaktionen. Och det var den. Dum som jag är så kom jag inte ihåg min nedstänkta skjorta... så, ja - den var rinnig.

anonymous(#2): you lucky bastard. Glöm inte att åka till Southfork, en klassisk attraktion. Och Hooters i centrala Dallas bjuder på en riktigt trevlig upplevelse - en av de bästa Hooters faktiskt(nä, vi pratar inte om tjejerna, vi menar sevice, wings och läget(under the tracks)inget annat!)

anonymous(#3): nä, det kan man ju fråga sig. Kan lugna dig med att det var mer typ några bönor ditslängda, snarare än en ordentlig ingrediens.

oskar: en klassiker!

dubbelmackan: ja, du har en poäng. Dte skall mycket till för att slå den. hade varit kul med en utmanare dock..

Max sa...

Själv föredrar jag Texas Longhorns chili. Det är en klump mat som heter duga det.

Ah, dubbelmackan hade redan tipsat :)