19 dec. 2006

I'll be huffin' and muffin'...
En liten godbit . Smakad, avbildad och beskriven.

Ballerina. Den hembakta småkakans fula ankunge som med sin nougat förvandlas till en svan i gommen.

Under den senare tiden har vi sett Ballerina i nya smaker, som glass och nu. Som muffin - i litet format - en minimuffin.

"Ballerina Minimuffins är en saftig muffins fylld med len och krämig nougat. Helt enkelt en kaka som är lika glad och god som originalet – bara lite mjukare. Varje minimuffins är portionsförpackad för den färska känslans skull."

Tänk er en liten rund tigerkaka. Med en kärna av kladdig nougatkräm. Så skall den smaka. Men det kommer en lustig smak av arrak mitt i tuggan. Möjligtvis en ton av sprit. Eller nåt.

Men det smakar inte obehagligt. Bara oväntat. Och det råder delade meningar om det är en "positiv oväntad smak" eller en "negativ oväntad smak".

Och istället för "den färska känslan" så har man lyckats att få en mer oljig karaktär på ytan. Man luras att tro att den känns saftig tills man inser att den bara är inställsamt oljig

Storleken är perfekt som en munsbit när man är sugen. Singelförpackningen är också bra. Passar för till exempel en utflykt med sötsugna barn (eller vuxna..).

Men vill du ha en muffins, köp då en av de otaliga sorter som säljs i varje hörna med
självaktning. Låt den här vara nödlösningen sena kvällar på den lokala bensinstationen när du drabbas av "the munchies" efter en fet joppe...*
Och vill du ha Ballerina, köp då den klassiska kakan. Inget annat

Slutligen vill vi hylla Göteborgskex som inte använder transfetter i sin produkter. Ett litet extra "wohoo" för dom!!


*(FFL vill inte på något sätt uppmana till användande av illegala droger av något slag)

3 kommentarer:

MrArboc sa...

Har också funderat över den där "extrasmaken" som inte kommer från kexen. Arrak eller sprit får jag det inte till. Konserveringsmedel kanske, men så klantiga kan ju inte ingenjörerna på Göteborgs-Kex inte vara? Jag blir nog tvungen att köpa en förpackning till och forska, väl medveten om att en recension av mig inte kan bli annat än en urblekt polariod i jämförelse med redaktionens original:-)

anna sa...

haha ni är bäst på att recensera ;)

Max sa...

Smakar det sprit måste det ju ändå smaka bra? Eller är det något med nougaten som gör att spritsmaken skär sig? :P