1 dec. 2006

Extra allt o lite till...


Nu finns det möjlighet att läsa allt om snabbmat. Ja förutom här då...Det är det eminenta branschtidningen FastFood som startar en portal (Lite "Jag minns mitt 90-tal över det ordet...) om mat serverad snabbt. Eller som man själv säger i sitt pressmeddelande:

"Konsumenter, media och politiker får nu tillgång till all snabbmatsinformation på ett och samma ställe www.varsagodsnabbmat.se.
Det är branschtidningen Fast Food som idag öppnar en neutral webbportal om snabbmat med syfte att öka besökarnas kunskap och ge en rättvis bild. Hit bör den som vill veta allt om snabbmat vända sig. Här kan besökaren bland annat finna lediga tjänster, senaste klippkupongerna, kedjornas nyheter samt delta i tävlingar och finna alla spännande snabbmatsställen. Det blir också möjligt att ställa frågor till Sveriges snabbmatskedjor och delta i olika undersökningar."

Vad tycker vi? Jo, det är ju jättebra. Mest glada är vi över att man tar tag i begreppet snabbmat och gör ett kortsåg av att försöka förklara att snabbmat inte är samma sak som skräpmat.

Sen kan man alltid fundera över hur stor och spännande marknaden är när det är de vanliga spelarna med som alltid får vara frontfigurer för snabbmat i Sverige. Börjar vi inte bli lite trötta på Richard Bergfors som sitter i restaurangen på Hamngatan i Stockholm o pratar om hur han steker hamburgare själv o äter minst en burgare om dan... Jo det är vi. Och Richard - it's been done before. I McDonalds begynnelse så satt Mr Lederhausen och pratade om hur de gjorde pommes i källaren och hur han tryckte en QP varje dag.

Lite glada blev vi över att få se Subway och deras frontfigur Jennie von Bargen. "Wohoo!" för henne!

Och naturligtvis bra med tabeller som visar på näringsinnehåll och artikel kring fräschet och livsmedelshantering.

Läs och lär. Och lägg till portalen i dina Favoriter - det har vi gjort.(men behåll FastFoodLovers som startsida i din webläsare...)(allt hämtat o lånat o inspirerat av MentorOnline's pressrelease samt publikation)

3 kommentarer:

Ylva sa...

när jag var på hemköp idag, hittade jag pringles gourmet-chips. Jag var såå nära att köpa ett rör med "flame grilled steak and caramelised onion", men ångrade mig! vad tänkte jag på? kan fastfoodlovers upplysa mig om detta är en hit?

Oskar sa...

Dog Mr Lederhausen möjligen av en stroke eller någon annan åderförkalkningsrelaterad sjukdom?

Xtian sa...

Ylva: vi testade deras sweet chili-variant eller vad den heter. Det var en "sådär"-uplevelse och motsvarade inte pengarna. Men "flame grilled steak and caramelised onion" - bara namnet måste ju ta upp halva tuben... Får se om vi testar, annars får du gärna rapportera tillbax.

Oskar: han är inte död. Han bor på Värmdö.