5 dec. 2006

Eragon in 60 seconds...


Max och Fox gör mål ihop!Ett fotbollsreferat? Nä, en hamburgerkedja och ett filmbolag som gör gemensam sak och serverar ett hopkok av "Fantasy Meat-reality"... (den är långsökt vi vet...)

Vi vågar inte ge oss in i Eragon-äventyret med risk för att drabbas av experter som minsann berättar hur fel vi har och hur det egentligen skall vara. Kolla själv och lär dig mer om Eragon, äventyret börjar den 15 december.

Däremot ger vi oss gärna i kast med Eragon-burgaren.
"Hamburgare av garanterat svenskt nötkött, cheddarost, solmogna tomater, krispig isbergssallad, lök och Hot Creole-dressing med sting. Allt omslutet av gyllenrostat Friscobröd - gyllengult och smakrikt." saxar vi från Max hemsida.

Och minsann om inte Max har förtrollat oss. Igen. Med sitt Friscobröd som mjukt och lent och smakrikt ger en inramning som heter duga. (BurgarBrödBagare - look no further!).

Köttet
lämnar vi därhän för det kommer alltid att smaka avmätta servicecenterbiffar. SorryLorry Max, det duger inte för oss med "garanterat svensk nötkött" om det är kokt och uppblandat för minsta möjliga tuggmotstånd.

Cheddarosten
har en skön smak av färdigskivad smakförstärkt mejeriprodukt, precis som det skall vara på en sån här kreation. Fancy hyvelskivat kan ni slänga på hemmaburgarna och dom kvalar inte in här...

Den heta Creolesåsen
smakar gott och har en hetta i slutet av tuggan. Inte helt olikt de dressingar vi har stött på i ChiliMcFeast(Doddes) och Red Hot Chili Cheese (Kingen). Kopplingen till det Kreolska Louisiana och Eragon har vi svårt att se. Men vem vet, det är kanske där alvernas rike ligger...?

Hur eller hur, har du en lust till att smaka på sista pusten av Drakens eld så är det här helt rätt. Välj bort pommes frites för deras bönsallad - den kickar fortfarande kickar smaklöks-röv hela dan!

1 kommentar:

MrArboc sa...

Är det inte på gränsen till falsk marknadsföring att skriva "Hamburgare av garanterat svenskt nötkött." ? "Hamburgare med garanterat svenskt nötkött" är väl närmare sanningen...