30 nov. 2006

Razz-matazz!


Nu har vi gjort vad vi lovat - testat nya Cheesecake Razz från GB.

"- Cheesecake Razz: cheesecakeglass och citronglass med hallonbitar och digestivekex. Låter intressant, mycket smaker och fräscht blandat med tungt."

Skrev vi då ja. Men nu är ljudet i skällan lite annorlunda.

Man kan alltid säga att GB's glass känns trist o luftig mer än nåt annat. Men här balanseras det med en fräsch syrlighet från citronglassen, en varsam sötma från hallonbitarna - ja, dom är ganska varsamt utportionerade oxå. Och Digestivekex

Digestivekexen ja. Här har vi en klar vattendelare på Redaktionen. Vissa tycker det är lite soggigt, degigt gössigt. Andra tycker det är ett otyg som bara segar-degar till det. Så vi låter det faktiskt stå för sig själv - du som livsnjutare får helt enkelt själv bestämma dig, nån gång måste du väl få ha en egen vilja... Plus att det är en lysande möjlighet att skriva delar av Redaktionen på näsan om hur det egentligen förhåller sig med digestivkex-bitar i Cheesecake Razz.

So fire away!

Ja, avslutningsvis kan vi väl säga att vi gärna köper den här igen men att nostalgi och smakerna i Texas Pecan och Rocky Road är svåra att slå.

4 kommentarer:

Julin sa...

Nja... hyllar faktiskt denna produkt. Till skillnad från Rocky Road så mår man inte illa efter en tugga... snarare tvärtom... väldig "fresh" glass som med enkelhet går ner efter en stadig middag... Rekommenderas!

Tyvärr verkar dock GBs ännu mer fantastiska Rabarberglass försvunnit av någon outgrundlig anledning...

Dubbelmackan sa...

Det trista med Cheescake Razz är att det snarare är brödsmulor med glass istället för tvärtom. Inte gott helt enkelt. Det enda bra med den är att man kanske får ha Rocky Road för sig själv.

Lisa sa...

Hir är det med transfetterna då?

Xtian sa...

Ja Lisa, kollar man på fettinnehållet så är det 9,1g/100g produkt. Innehållsförteckingen säger "vegetabiliskt fett (härdat)" vilket är en varningsflagg...

Men å andra sidan säger Livsmedelsverket säger "Enligt gällande märkningsföreskrifter skall det i ingrediensförteckningen framgå om härdat fett ingår som ingrediens. Beteckningen ”delvis härdat fett” innebär att varierade mängder transfettsyror ingå. Fullhärdat fett innehåller inte transfettsyror, men det finns inga krav på att mer specifikt ange om fettet är delvis härdat eller fullhärdat."

So, you tell me. Vi är lite grann "in the dark" här...
Du är experten, vi är ju bara konsumenter.