12 nov. 2006

Chicken Stikka


Ta kött, sätt det på en träpinne. En svårslagen kombination. Nu som mat att ta med sig i farten


Det är våra kära långtidsöppna 7-11 som levererar en nyhet. "Chicken Stick". För 19 kronor får du den ren, bara kött o pinne. För några kronor till så sticker dom hela härligheten i ett bröd.

Rejäla doningar till spett pratar vi om. Inte dom där små stackarna till drinktilltugg som serverades på Bindefeld-fester för 3 år sen och nu börjar synas i småstäder på grannarnas 40-årskalas. Dom är goda men kräver en mätt mage för att vara till nytta.

Nä, vi säger - skippa brödet, ät pinnen ren (i dubbel bemärkelse). Bra smak, kött och inget annat. En bra mellanmålsprodukt eller om du plockar 2 så har du en snabb lunch som fyller upp helt okej.

"Meat on a stick" - svårslaget. Mer sånt säger vi på Redaktionen

3 kommentarer:

anna sa...

Åhh fan att vi inte har 7-11 här! Det låter ju jättegott, spciellt med bröd till! Påminner det om pitasouvlaki kankse?

Xtian sa...

Anna vår Anna: lite mer som lättkryddad kyckling på spett. Inte lika fräscht sommargrekiskt som ett pitasouvlaki. Men nästan.

Du får väl gästa oss i Stockholm igen... shoppa och käka ny mat. Eller libanesiskt..för det är väl det du gillar? Eller har vi fel?

anna sa...

nej du har så rätt, libanesiskt är nog det godaste jag någonsin ätit :). Jag önskar vi hade lika bra restaurangutbud här uppe, då skulle man ju gå ut och äta varje helg ;)