11 okt. 2006

Taco Bell, en gång för alla


Vi var uppspelta och fick våra illusioner näst intill raserade. Men trillar man av hästen så skall man ju upp i sadeln igen...


Sagt o gjort, vi fattade mod och begav oss till Taco Bell, denna gång i CNN Center, Atlanta, GA.
Lätt desillusionerade så var vi både tveksamma och något rädda. Vad skulle vi beställa? Nytt eller samma? Hur skulle vi förhålla oss - lätt kritiska eller glädjefyllt optimistiska. Och som vanligt, eftersom vi delat upp oss så var det bara undertecknad som kunde smaka av - hur mycket mäktar man med rent fysiskt och hur mycket behövs för att leverera någotsånär trovärdigt heltäckande resultat?

Vi, Xtian med en bisittare som understöd, plockade in följande:

Double Decker Taco - A warm, soft, flour tortilla spread with hearty beans and wrapped around a crunchy, corn taco shell filled with seasoned ground beef, crisp, shredded lettuce, and real cheddar cheese.

Chili Cheese Burrito - A warm, soft, flour tortilla wrapped around hearty beef chili and real cheddar cheese, then melted to perfection

Chicken Quesadilla - Grilled and marinated all-white-meat chicken combined with a blend of three melted cheesespepperjack, cheddar and mozzarella — and a creamy Jalapeño sauce all folded in a freshly toasted tortilla.

och som ett tecken från Snabbmats-Gudarna: vi vann en tävling när vi stod o väntade på vår mat(man droppade mynt i en vattencylinder, landade myntet på "rätt"avsats så vann man. Mat). Vi lyckades med vår dime(10 cent) vinna en

Bean Burrito - A warm, soft, flour tortilla wrapped around hearty beans, real cheddar cheese, tangy red sauce and diced onions.

Tänka sig, "vi som aldrig vinner nåt". Det här lovar gott - i dubbel bemärkelse!

Chicken quesadillan kan redan från början förpassas till hyllan över "lyckat val". Gott med en perfekt mix av ost, kyckling och bröd. och inte så mycket mer. Hysad styrka tack vare jalapeñon. En riktigt hit. Tjohoo!

På samma sätt kan man direkt förpassa Bean Burriton till lådan där man har skräp. Ta en tortilla, mosa bönor till oigenkännlighet, krydda inte värst mycket och ta ostsås utan tryck i med en sås utan smak. Servera varm. That's it and that's that. Synd.

Chili Cheese Burriton har iallafall ett stänk av smak, chilin. Det tillsammans med ostsås blir en röra som kan tilltala den bakfulle eller för den delen, den berusade. Eftersom vi inte var någotdera så kändes den lite väl rinnig, lite väl mycket kladd för att vara motiverat. No offense mot kladd, vi älskar kladdigt och gössigt. Men även vi kan tycka att det blir för mycket av det goda(svårt att tro, vi vet).

Höjdpunkten var Double Decker tacon. I och med en tortilla på utsidan så slipper du spillet från en vanlig, hård, taco. Men du får kraset och krispigheten av tacoskalet ändå. Bara känslan är en höjdare. Dessutom är det en klassisk blandning av kött, ost och grönsaker, med en lätt touch av bönor som en liten len kick i munnen. Japp, det här var något vi gärna återvänder till.

Ja, vad blir då vår slutsats av Taco Bell, detta till synes ouppnåeliga som fick sig ett platt fall men som reste sig likt en Fenix ur askan...

- Gör ditt val noga. Allt på menyn är inte munguld som glimmar. Taco Bell har sina guldkorn men det finns även kattguld för den alltför omdömeslöse -

Vi gillar fortfarande Taco Bell jättemycket. Men vi är kanske inte lika okritiskt hyllande. Snarare en matglädje med mognad. En vaksam optimism. Ja, ni vet.


Mmmm.... Nu längtar vi dit igen... När kan vi åka?

5 kommentarer:

daniel sa...

Hade de inte kvar Gorditas? Jag minns de som apgoda!

Anne sa...

Åh, skönt att höra att ni fick uppleva lite härlig taco-bell-goodness. Jag blev lite orolig efter den första posten. Själv är jag ruskigt anti allt de har med bönor i, men allt annat, särskilt deras helt vanliga tacos, mmm. Gott. Jättegott...

MrArboc sa...

Deras Soft Tacos... Mmmmmm.... När jag pluggade i USA kostade dom 49 cent styck (och dollarn kostade 5 kr) så fredagsmyset och lördagsfrukosten var ju given. Men Nathan's Famous är fortfarande snabbmatsfavoriten alla kategorier så här 15 år senare:-)

Xtian sa...

daniel: och det säger du nu... Ja, vi såg dom, men eftersom vi var lite fullbeställda redan så fick de snällt vänta..tills nästa gång. Men vad kul att vi har något att se fram emot!

Anne: vi drog en lättnandes suck, believe you me.

mrarboc: dom kostar 99c nu. Eller om det var 1.09?

nb sa...

åhh, alltså jag kan gilla äckliga saker men den där dbl-decker:n låter LÄSKIG!! att blanda 2 sorters bröd borde vara lika kriminellt som att beblanda olika djurarter. (åt igår chicken m bacontärningar på - yuk!)