17 okt. 2006

Smokey Lee


Sista svängen på festivalen. Last Man standing - Smokey Lee.

Festivalens sista affischnamn äntrar scenen. Det grå kalla vädret kanske ger honom en lite svårare uppgift än till exempel Chili Chase som gick på i strålande sol. Nu står vi festivalbesökare här, lite småkalla, lite förväntansfulla efter 2 ganska så halvljumma akter. Och hur går då giget?

Smokey Lee har med sig detta upp på scen:
Bröd, 150 g nötkött, baconstrips, 2 skivor cheddarost, 2 tomatskivor, sallad, lök, senapsdressing
alt. Bröd, kyckling, baconstrips, 1 tomatskiva, sallad, lök, senapsdressing

Med ett namn som Smokey Lee så hade man kanske väntat sig mer "Smokey" och mindre "Lee". Men så är inte fallet. Men en massa Lee är inte så tokigt det heller.

Lee i det här fallet betyder senapsdressing. Och bacon. I en förvånande saftig burgare. "Juicy Lee" hade nästan passat bättre.
- Baconet, den klassiska ingrediensen i temaburgare, nästan som ett mantra ("vi-måste-ha-bacon-på-vår-temaburgareeeee") raspar skönt med sin sälta i gommen.
- Senapsdressingen
ger ett stingsligt bett, om än lite mjukt, på tungan.
- Grönsakerna ger den där fräscha känslan som en festivalbesökare behöver så här i slutet av en festival, då man är skitig, svettig och trött.

"Smokey Lee" räddar festivalbesöket. Kanske inte till 100%, men efter den monumentala öppningen med den starka Chili Chase så var man ju på topp, sedan har publiken snarare vaggats fram med Ronda Rhodes och Pepper Jack. Tills nu . Med en vivör på scenen, en sann estradör i, om inte sitt esse, så med en glimt i ögonvrån ser han till att vi lämnar festivalområdet med mungiporna pekandes uppåt.

Ses nästa festivalsommar!8 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad gött!

Oskar sa...

Jag får tårar i ögonen, så vacker är det. Och jag är helt enkelt tvungen att göra ett besök på Donken...

Lisa sa...

Now the seats are all empty
Let the roadies take the stage
Pack it up and tear it down

Vi ses nästa festival!

Oskar sa...

-> Lisa: Jackson Browne?

BeRKA sa...

Provade denna i går. Håller med om att burgaren inte var speciellt "smokey", men att senapsdressingen på de minimala baconbitarna var okej.

Jag kan inte bestämma mig om denna eller Chili Chase var bäst, men jag hoppas att någon av dessa återkommer. Annars så får det bli en QP med extra peppar.

MrArboc sa...

Ett tips: Gillar ni burgare med lite stuns i så köp en McFeast och en Hot Chilidip. Smeta dip efter eget tycke och smak på underdelen av brödet och hugg in! Inte är det ju som en El Maco, men jag blev positivt överraskad när jag blev "lurad" att testa:-)

Lisa sa...

Har nu testat och är mycket nöjd. Med rätta överskattad! Förutom att osten skulle minskats elelr plockats bort helt. Eftersmaken blev lite för flottig.

Frida sa...

Var ett tag rädd att jag missat den men har nu kompenserat med två ätningar. Hade också förväntat mig mer röksmak. Och den ständiga frågan hänger fortfarande obesvarad i luften: varför har dom inte en baconburgare fast på menyn?