13 okt. 2006

Rå power


För först gången i Sverige arrangeras mästerskap i Sushi. Kan man tävla i fisk?

Jajjemensan, det går hur bra som helst. Och det bevisas redan den 11 November. I samband med matmässan(se vilket underbart ord, MatMässa) Det Goda Köket i Älvsjö i Stockholm passar man på att plocka dit rå fisk, ris och allehanda tillbehör. Allt för att ta reda på vem som är Kungen över alla där, i Sushi.

Nischat? Marginellt intressant? Nja, inte riktigt. Det finns ca 280 restauranger som serverar sushi i Sverige - varav 180 av dom i StorStockholm. Så både du som läser och dina vänner ser till att rulla in en och annan "California Roll" i gapet titt som tätt. Bara så att ni vet...

Snabbmat? Ja, eftersom - här kommer vårt mantra - snabbmat är ett serveringssätt. Inget annat. Och sushi som ju tar lite tid att förbereda, likt slowfood, serveras ju på bästa fastfood-manér över-jäkla-allt. Så det är klart att vi är uppspelta.

Gå på mässan, kolla tävlingen. Ni kommer att bli rikligt belönade upplevelsemässigt tror vi!

OBS! På deras hemsida så finns det en länk till SushiguidenOnline. Gå in där kolla var du kan köpa sushi. Bra sida med både kommentarer och betygsättning

(Vi på Redaktionen gillar mest Sushihuset på Brahegatan och dess "In-n'-Out-Roll".)

3 kommentarer:

MrArboc sa...

Det här måste vara viktigt eftersom ni skriver om det två gånger :-)

Max sa...

Precis min tanke... jag har lusläst texten för att försöka hitta något gömt meddelande som skiljer de båda inläggen från varandra, men utan framgång.

Xtian, vad har du nu hittat på för tokigheter? ;)

Kinna sa...

Supernice att du skriver om sushi SM. Jag har mailat David om inlägget.