9 okt. 2006

Hit the road Jack.Med en viss försening kom vi iväg till McDonalds för början av slutet på festivalen. Pepper Jack var ute på turné. Igen, visade det sig.

På scenen:
Pepper Jack - Bröd, 150 g nötkött, 2 skivor Pepper jack ost, 2 tomatskivor, sallad, lök, svartpeppardressing
alt. Bröd, kyckling, 1 skiva Pepper jack ost, 1 tomatskiva, sallad, lök, svartpeppardressing

Man önskar ibland att man kunde be nån dra "dit peppar'n växer" och att det skulle stämma. För då skulle käre Jack få lite sting i sig.

Jack, som likt Rhonda verkar ha varit med ett tag, dras med den gamla människans falnande smaklökar. Men till skillnad från en överkryddande farmor ("det smakar ju inget annars...") så tycker Jack att hans gamla riff funkar bra, att "soundet" håller - trots en allt mer komplicerad och utvecklad smakbild. Och därmed framstår Jack som fadd. Lite svag.

Klassisk köttsmak med en fräsch sallad och färsk lök gör Jack till en bekväm smak. Men svartpepperdressingen och "Pepper jack"-osten lyfter inte riktigt.

De stående ovationerna uteblir. Inga extranummer. Jack kör sitt race och kommer att lämna scenen som en gubbrockare som inte insett att sista turnén är avklarad. Sedan länge.


Vi som är kvar på festivalområdet inväntar med spänning "The Grand Finale" - Smokey Lee. Så här i förhand så kan man inte annat än imponeras av set-up:en med både bacon och senapsdressing på repertoaren. Rock on till dess, musiclovers

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker nog Pepper Jack var det mest smaklösa jag ätit på flera år. Redan när jag fick höra om McFestival och svartpeppardressing gjorde jag ett eget experiment i köket. Hemlagad hamburgare med hemlagad peppardressing. McDonalds peppardressing var inte ens i närheten av mitt spontant ihopsatta peppardressingrecept (som bestod av Hellmanns majonnäs, rejält med nymalen tellicherry-svartpeppar, en nypa salt, en nypa socker och någon knivsudd cayennepeppar).

Lasses lunchblog sa...

Jag har inte ätit Pepper Jack så den kan jag inte uttala mig om den. Men att jämföra med Herr Francis Rossi och påstå att "vissa borde lämnat scenen för länge sedan". Herr Francis Rossi med kompisar är hetare och populärare än någonsin. Skärpning om jag skall ta bloggen på allvar.

Xtian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Xtian sa...

lasses lunchblogg: det här var en av de bilder vi fick upp när vi Googlade på gubbrockare. Inget ont om "Herr Francis Rossi". Han får göra vad fasiken han vill.

Naja sa...

h, era små matbetraktelser, den perfekta avvägningen av sälta i repliken och sötsmakande ömsinthet.. om det nu är tillrådligt att smeka en hamburgare. Stackars trötte Jack! nästan så jag får lust att svänga inom Donken bara för att tröstköpa en. P.S. jag ser verkligen fram emot mitt pris! D.S

Julin sa...

Som stor vän av McDonalds så jag måste uttrycka min otroliga besvikelse över denna burgare... Hade höga förhoppningar men dom var inte ens nära att infrias... så otroligt trist och smaklös.

Hoppas dom revanscherar sig...

Maria sa...

Trots det jag läst här bestämde jag mig för att testa själv. Och ja, den är smaklös. Tre pepparpåsar och en halv saltpåse senare så smakade den nästan ok. Men bara nästan.

För övrigt förstår jag inte varför de gått tillbaka till att använda dessa små lådor till klassikerna (QP mfl) istället för att slå in dem i papper. Hela hamburgaren havererar ju...

Helena sa...

Jag gillade Pepper Jack, har faktiskt hunnit äta den två gånger. Första var otroligt god, andra gången smakade det för mycket av någon slags artificiell rök. Svartpeppardressingen tyckte jag var otroligt aromatisk utan att bli för stark, och i övrigt var det fräscht och gott med rejält med sallad, tomat och lök.
Klyftpotatisen är otroligt god de första tuggorna, men jag lessnar fort och åt inte upp hela laddningen som följde med Pepper Jack-målet.