26 okt. 2006

el copa del Pizza


Innan rapporterade vi om Nordiska mästerskapen i Pizza. Nu har EM gått av stapeln. Vi önskade att vi var där.

Å andra sidan hade vi inte fått gå ut på gatorna och vifta med svenska flaggor. Ej heller köra runt i små små bilar med alldeles för många glada människor i, tutandes och skränandes. För Sverige vann inte. Vi (i vanliga fall så skriver man ju "dom" när det inte går så bra, men vi är inte såna..) kom på efterkälken när våra sydländska vänner satte fart på vedugnarna. De 2 nordiska pizzamästarna, Nebo Pavicevic och Sunsica Grace(se bild), placerade sig på 23 respektive 32:a plats. Spanioren Nemesio Sanchez blev den totala segraren bland de 38 tävlande.

Konkurrensen är mycket hård. Deras placeringar visar att svensk pizzanäring inte riktigt håller europeisk nivå. Det gäller att dra lärdom av detta och fortsätta arbeta med den viktiga hälsoaspekten. Vi börjar nu rekryteringen av tävlande inför VM i Italien i april och innan sommaren drar vi igång uttagningarna till NM där vinnaren får representera Norden i Spanien nästa år”, säger Magnus Lilienström, chefredaktör för tidningen Fast Food och arrangör av NM i Pizza

Hur eller hur, dom är hjältar och vi är svenska fans allihopa!!

Nebo driver pizzerian La Pizza i Helsingborg och tävlade med sin pizza Carpacco: en botten av dinkelmjöl och durumvete,topping med hemmakryddad tomatsås och mozzarella. Efter gräddning tillsätts rå oxfile i tunna skivor, malvernsalt, tryffel, svartpeppar, ruccola och parmesan.

Sunsica som även hon driver egen pizzeria, Pizza King i Ängelholm, tävlade med sin Regina Special: fullkornbotten av dinkel och durum, topping med tomatsås, buffalomozarella, tryffelsalami, bladspenat, grillad paprika och ricottaost.


Vi lyfter på hatten för både Nebo och Sunsica. Ni gör vår vardag än lyxigare med era skapelser av himmelska proportioner och får våra munnar att salivera! Ni är nummer ett i våra pizzahjärtan!(tack till tidningen FastFood för informationen och för att ni arrangerar tävlingen NM i Pizza)

2 kommentarer:

Alice sa...

Jag har ätit Nebos pizzor och de gjorde mig lycklig. Mindre lycklig är jag för att AoM ännu inte publicerat mitt nu årsgamla knäck om hans pizzeria.

karin sa...

Jag äter inte pizza ofta, men när jag gör det brukar jag ta "lokala förmågor" typ. Årjäng special. De finns i alla småhålor! Ett litet tips på undersöksområde för er.
Fastfood lovers on the road.