24 okt. 2006

Dip goes Chip


Estrellas slagskepp till dipp: Holiday, har gått och blivit chips. Redaktionen ställde sig skeptisk.


Nånstans under Krita-perioden (den precis efter den mer populära Jura) kom man på att en "Holiday-smak hade nog passat gott i dippen". Kort sagt, man blandade mild lök och mild paprika(klassisk smaker när man är på "Holiday"). Gjorde den till pulver och bad oss alla att röra ner det i gräddfil (eller smålänninga-versionen:fil) och dippa. Sen dess har det rullat på. Holiday-dipp-påsen har skuffats ner i varukorgen var och varannan fredag och varit vår ständige vän på soffbordet. Serverat till allt i från "Bröderna Cartwright", "Dallas", "Uppdrag i Singapore" till "Kryzz" och "Sing-a-Long".

Men i en värld då hjulen rullar snabbare och vi knappt har tid att knäppa på TeVen, ja då har vi ju naturligtvis inte tid att röra ner lite pulver i gräddfil. Så, Estrellas produktavdelning brädade de färdigblandade dipperna som dykt upp genom att lansera dippen direkt i chipsen.

Smart idé. På papperet.

Smaken är mer en hint av Holiday. En hint som försvinner ganska snabbt. Man får möla i sig en grabbnäve för att få smaken att stanna kvar i munhålan och på smaklökarna mer än 10 sekunder. Däremot en uppsida är att det finns en viss smak av potatis. Va?? Potatissmak? På chips??

Chips, denna sönderkryddade och genomfriterade potatiskiva har ju länge varit helt befriad från potatissmak. Sen kom lantchipsen och tog tillbaka lite mark i knölens ära. Nu, vardagschipsets tur - en liten förnimmelse av härlig potatissmak.

Och det är det mest positiva. Holiday är inte äckligt. Men den som förväntar sig en explosion av smak kommer att inse att man har köpt en ettöres-puff istället för en fyrverkerilåda.

Vi vill inte låta bakåtsträvande och konservativa, men att röra ihop sig en dipp (om man gillar det) skall inte vara så jäkla jobbigt. Fortsätt med det.

Men köp Holiday och skapa er en egen uppfattning. Kanske faller smakkombinationen er på läppen ändå. Tänk bort dippen, tänk fräscha chips med smak av lite paprika och lök samt härlig potatis. Som en semester i munnen kanske?

3 kommentarer:

Dubbeldippa sa...

Holiday-dippen är ju den enda man kan få riktiga cravings efter. En riktig goding. Chipsen måste jag smaka nu! Var det inte en hint av sour cream där också??

Naja sa...

det finns ju till och med färdigblandad dipp, för de som är för lata för att röra runt med en gaffel i en skål ett par gånger.

Oskar sa...

Holiday-dip är för evigt förknippat med "Uppdrag i Singapore". Bruce Boxleitner...where are you?!?!