3 okt. 2006

Chasing a dream?


Ett efterlangtat besok pa Taco Bell. Som inte blev vad vi tankt oss...


Senast vi var pa Taco bell var 2000.Det har gatt 6 ar. Vi har langtat, suktat och varit fulla av forvantan. Vi har sokt efter info om introduktion i Sverige, ja nanstans i Europa. Men alltid statt kvar ensmma med var langtan.

Blev langtan for stark. Hade vi for stora forvantningar? Var varan upprymdhet nagot som grumlade var formaga att objektivt vardera vart besok? Eller stotte vi pa ett mandagsexemplar?

Det ar for manga fragetecken for var smak.For manga for oss att rata ut.

Menyn var ju naturligtvis lockande och pockande. Slutligen valde vi:

- 7-Layer Burrito: A warm, soft, flour tortilla wrapped around seasoned rice, hearty beans, a blend of three cheeses — cheddar, pepperjack and mozzarella — crisp, shredded lettuce, diced ripe tomatoes, cool sour cream, and chunky guacamole.

- 1/2 lb. Combo Burrito: A warm flour tortilla loaded with a double portion of seasoned ground beef and filled with hearty beans, onions, cheddar cheese, and tangy red sauce.

- Spicy Chicken Taco: A warm, soft, flour tortilla filled with shredded chicken that has been slow simmered in authentic Mexican spices, crisp, shredded lettuce, and Fiesta Salsa.

Det som mest snurrat i vara snabbmatsdrommar ar just 7-lagers-burriton. Och visst var det sjysst med all fyllning. Men. Det var lite smaklost. Det var lite..intetsagande. Gott. Men inte mer. Nar vi at den forst sa borjade skuggan av ett tvivel att snurra i gladjerusiga skallar.

"var det inte godare an sa har?" "- Naaaaa, det kan det inte vara, det ar sakert bara vi".

Efter att ha satt tanderna i halv-punds-Burriton vaxte tveksamheten fran en skugga till ett lysande sken. Inte blandande solljus, men mer som en stark nattlampa i ett morkt sovrum.

Har nanstans maste vi lagga till att som proffsiga Taco bell-besokare sa hade vi roffat at oss ett gang med sma forpackningar av deras saser (mild, hot och fire). Inte ens med den obligatoriska tillsatsen av sas lyfte det. Fire, ja, det var mer hot. Och hot var mer mild. Och mild, ja det var mer som tomatsas med tacokrydda i.
Har vara smaklokar blivit sa bedovade? Eller var de sma rackarna pa tungan sa forberedda pa smarta rullande over tungan likt mexikansk okenhetta sa att det helt enkelt blev en "letdown"stallet for en "meltdown"? Aterigen fragetecken.

Raddningen blev en taco. Vart "Wild card" som vi slangde in i sista sekunden. Smakfull kyckling, frasch blandning av gronsaker och kryddor. Dock utan att briljera. Men den raddade dagen. For oss och for Taco Bell.

Som ni sakert forstar kommer vi inte att ge upp. Man ger inte upp en sadan har karlekshistoria. Bara for att man bli daligt behandlad pa forsta dejten, ja nastan dumpad, sa far man inte sta med hangande huvud.

Vi skall dit igen. Vi maste rata ut nagra fragetecken. Och om vi inte kan gora det, vad skall vi da ta vagen? Vad finns da kvar i varlden att alska? Ja, en hel del forstas, men det blir svart att hitta nagot att trangta efter sasom vi ar trangtat efter Taco Bell.

9 kommentarer:

nb sa...

jag tror taco bell funkar bäst om man antingen är väldigt full, eller väldigt bakis. annars luktar "köttet" och "osten", för att inte tala om smakar, lite märkligt.

Joppe sa...

Vill ni ha en ny favorit borde ni testa »In'n Out Burger« - har fantastiska minnen och kan knappt vänta tills jag ser deras gula skylt nästa gång. Choklad milkshaken är inte att leka med och kräver rejäla lungor för att ens få ur glaset...

Dubbelmackan sa...

Vilken besvikelse! Som jag har längtat efter att få återuppleva Taco Bell genom FastFoodLovers. Amerikanerna är ju inte kända för sina avancerade smaklökar, men snabbmaten brukar inte göra en besviken. På't igen säger jag.

Anonym sa...

Testa Chipotle istället. Fast food-kedja som ägs av McD, och serverar burritos mm.

Xtian sa...

nattbuss: vi har alltid tyckt tvartom. Att TB klarar the test of daylight and sobriety. Men kanske inte...?

joppe: vi ar inga duvungar nar det galler In 'n Out. Tyvarr finns dom bara i CA,NV och AZ. Sa det far bli pa nasta resa.

dubbelmackan: besvikelse ar ett starkt ord. Ngt som vi nstan inte vagar ta i vara munnar. An. Vi skall ge dom en chans till.

anonymous: chipotle star pa var lista over "want to". Far se om vi hinner den har gangen.

Tack for allt ert stod. Vi haller er uppdaterade

/Redaktionen

lewisericks02350031 sa...

hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe

Anonym sa...

Förstår Redaktionens besvikelse.

För mig är "Taco Bell" ett namn jag tänker på när vardagen känns grå och trist och jag behöver något hoppfullt att längta till. Ungefär : världen kan inte vara så ond ändå- Taco Bell finns ju alltid en flygresa bort.

Jag hoppas att nästa besök blir en positivare upplevelse... *håller tummarna*

mattanten sa...

På tacobell måste man ju bara äta...Quesadillas...och ingenting annat. Jag längtar och längtar mellan gångerna man är i usa och springer det första jag gör för att köpa en sån när jag är där!
Det är min bästa restaurang upplevelse alla kategorier någonsin ( på nadra plats kommer Edsbackas korog )

SB sa...

Minns med värme ett besök på Taco Bell någonstans på landsbygeden i den amerikanska södern - Kentucky, Tennessee, minns inte exakt. Maten var OK, servicen fantastisk. Herrn bakom disken, Colin, var ett under av effektivitet och artighet. Det fanns ingenting han inte kunde fixa. Det var "yessir" hela vägen.