15 sep. 2006

Nu är det jul. Igen


Snacka om att julhysterin börjar tidigt. Glass, som hör till sommaren - med lussebullesmak - som hör julen till?!

GB Sandwich. En klassiker i svenska glassdiskar. Förra året släpptes "pepparkaka" lagom till jul. Ett kul jippo, häftig tokig idé. Nu fick dom en till. Och nu är julglassen ett faktum.
Oavsett vad vi skriver om årets julglass så har vi redan börjat fundera på vad de kan hitta på nästa år. "Cornetto Ris á la Malta", "Nogger Pink"(skinksmak), eller varför inte "Calippo Knäck" en fet isstång med knäcksmak....

Nu till lussebullen. En god smak. "Brödet" eller kexet som de kallar de mjuka brödsidor som omsluter glassen har en mild smak av saffran. På ett gott sätt. Glassen, ja.. den smakar GB pinnglass-vanilj. Dvs lite.
Som helhet är det helt okej, nästan lite mer än helt okej. Om nu en julstämning skall infinna sig i mitten av september - ja då kan en sån här sitta som luva på tomten!

Nu var vi ju inte först med att tycka till. För att gräva djupare i ämnet GB-sandwich "Lussebulle, se här, här och här.

7 kommentarer:

Leijon sa...

Knarkigt men roligt initiativ från GB:s sida. Personligen ser jag fram emot "Calippo Senapssill". Isglass med fisksmak. Kan bli den största hiten sedan choklad-Zingon.

Till skamlöst fjäsk: Tack för en välskriven och alltid lika underhållande blogg! En given plats bland rss-flödena.

Keep it up. Stay in school. Don't do drugs.
(Und so weiter)

ondskan sa...

Bland "saker med smak av jul" gillar jag bäst pepparkaksfilen som nu har kommit i december flera år i rad. En riktig höjdare!

Max sa...

Xtian: glass i all ära, men dina blommor var strået vassare. Tack så jättemycket. Ditt detektivarbete gjorde susen, och blombudet hittade rätt familj :)

Vi är rörda av din... eh, jag menar redaktionens... omtanke :)

Anonym sa...

Lussebulleglass. Låter som en klar hit. Älskar deras pepparkaka samt orgialsandwichen också...

Anonym sa...

testa att dricka denna öl till glassen:

http://systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=11360&Butik=0&SokStrangar=%u00d6L%3aAlla+l%u00e4nder%3aAlla+storlekar%3a%3a%3aBeska%3aFyllighet%3aS%u00f6tma%3a

smakar också pepparkaka

Tommy L sa...

Ha! det där låter ju perfekt en annan älskar glass och lussebullar, så det borde ju bli en perfekt kombination eller ? Jag måste genast försöka att hitta ett ex. innan sommar helt och hållet försvinner nu på lördag ;-)(höstadagsjämmningen).

Xtian sa...

leijon: frusen senapssill i spad..tja, varför inte. Kanske varm snaps till?
Tack för berömmet, vi blir helt varma inombords.

ondskan: pepperkaksfil??? Ibland känner vi oss helt bakom flötet. Eller bara glömska av oss. Tack för att du finns, nu har vi en till jul-pryl att smaska på

Max: ja, hela Redaktionen var med och tjippade in. Men vi är så glada så för din skull(Alla andra: Max har blivit pappa!!)

maria byström: har svårt för orginalet, är lite trött på den. men pepparkakan var bra, den kommer att förhöja mången varm inomhuskväll på Redaktionen

el_pedro:en oväntad vändning. Och vi som trodde att GB redan hade twistat det långt nog. Enter el_pedro och häpp! så blev det än mer spännande.

tommy: strunt i konventioner och kalendertvång - Ät glass när du vill! Det är dig förunnat.

Tack alla som kommeneterar och läser. Ni ger oss liv.