21 sep. 2006

Kejsarens Nya kläder


Kungen av Burgare har i sin lansering verkligen gjort en höna av en fjäder. Vi har smakat nya Chicken Royale.


Har ni tänkt på vad som ligger i namnet "Burger King"? Kungen av burgare. Kung. På att göra burgare. För gemene man kanske det inte är så speciellt, men för oss på Redaktionen är det lika laddat som för Katrinheholms-pojken Göran Persson när han kallades "Landsfader". Stort. Mäktigt. Imponerande.

Kungen av Burgare. Och det förpliktigar. Vi är ju av den åsikten att Burger King alltid levererar jäkligt bra hamburgare. Grillat är faktiskt godast. I övrigt kan det diskuteras, men dom är mycket bra på att göra just hamburgare.

Så när man lanserar en verkligt rojalistisk produkt "Chicken Royale", kyckling på Kungligt sätt, då ställer man kraven därefter. Man tar på sig sin finaste svid, hovniger vid kassan och nynnar nästan Kungssången på vägen tillbaks till Redaktionen.


Chicken Royale har ett saftigt panerat kycklingbröst, sallad, majonnäs i ett nytt avlångt bröd.

Paneringen är bra, det är den alltsomoftast på Burger King. Och kycklingbröstet är verkligen juvelen i den här kronan. Saftigt, mört och matigt.

Men sen falnar lystern. Majonnäsen är lika intetsägande som ett statsbesök i Finland. Salladen lika intressant som en Nobel-föreläsning i kemi innan middag i Blå Hallen.

Och vad är det för nytt med brödet? Det är avlångt. Det är den enda skillnaden vi kan upptäcka. Avlångt.
Well, whoppti-daa. Avlånga var bröna redan på Ludvig den XVI:s tid minsann. Och vi vet ju hur det gick för honom.

Nä det här var ingen Eriksgata för burgare precis. Snarare ett argument för republik.

Tipset: Håll er till Whopper så blir livet som en bal på slottet!

4 kommentarer:

Lisa sa...

Hej, nu får det vara nog! Först dissar ni Finland och sen kemiföreläsningar. Mina två hjärtebarn krossas till smulor i ett och samma blogginlägg. Jag kräver rättning, rättelse och räfst. Och sen brast de alliterativa assiciationerna efter förfriskningarna på fredagssamkvämet på J&B. Jag kan bara säga ... hut på er spolingar!

Xtian sa...

Lisa, vår Lisa.

Vår förälskelse i Finland är en ständig sådan. Landet där McDonalds har både råg i ryggen och på sina burgare (se: http://www.mcdonalds.fi/ruokaopas/tuotesivu.php?tr_id=001&tu_id=1043)


Men.

Ett statsbesök är i sig en ganska platt tillställning. Företrädare för länder som vinkar, barn med rassliga buketter.
Lägg sen till en blåsig dag i ett inte alls snyggt 70-talkoloss till finsk statsbyggnad. och blågrå överrockar på herrarna.
Den tristessen kan ingen "pirakka" rädda. Tyvärr.

Och kemi. Hur kul som helst. I vardagen eller när Lisa berättar om det i matsammanhang.

Men inte i av en man närmare döden, i en illasittande frack. Och abstrakta diskussioner där en lekman tappar bort sig nånstans efter "Your Royal Hignessess...". Lägg därtill slutet på meningen "..innan middag i Blå hallen". Kom igen Lisa, inte ens du kan älska kemi så mycket så att gärna hoppar över en middag...

Så vår mening var inte att såra. Bara att måla en bild. Men vi lär oss veta hut (vi kan nästan se dig Lisa, hyttandes med näven(denna avsomnade konstform) framför datorn).

Anonym sa...

var bara tvungen att länka till denna post! Såååå bra!

http://tinnitussans.blogspot.com/2006/09/chicken-royale.html

Space babe sa...

Å, vad jag blev sugen på en Whopper av det här. Kanske får bli en till lunch idag.