17 sep. 2006

In Vino Veritas


Många har tagit citatet i sin mun, "I vinet finns sanningen". Men nu verkar sanningen stå att finna i både vin och förpackning.

Vin och Sprit lanserar vin och förpackning "på Australiensiska". BYO - Bring Your Own, det enkla sättet man umgås på i Australien, där man tar med sin egen dryck till "the barbie"(grillen, inte dockan...).

Australiska kvalitetsviner i tre tappningar och en ny spännande förpackning.

Vi börjar med vinerna:

Aussie Great White Chardonnay, South Eastern Australia, 1 liter, 55 kr
(fruktig och tropisk chardonnay)
Aussie Kangarouge Shiraz, Western Australia, 1 liter, 55 kr
(uppfriskande inslag av eucalyptus och peppar)
Aussie Flamingo Blush Rosé, Australia, 1 liter, 55 kr
(bärig smak av jordgubbar)

Säga vad man vill om namnen, som verkar vara en Göteborgares verk, men en liter sjysst vin för 55 kronor får ju alla Tysklands-spritresenärer att framstå som clowner. Ja förutsatt att det smakar bättre än de "kwalitätswein" som man köpa i hamnområdena i Norra Tyskland.

Nånstans känns det som om det inte kommer att vara något som Herrarna Röttorp och Dolk kommer att falla på knä för. Men å andra sidan så verkar inte syftet vara att komma på finhyllan i vinkällaren heller. På V&S pratar man om vinet som perfekt för "höstens tjejmiddagar" och det vet vi ju alla att på tjejmiddagar vill man ju hellre ha ett "pratvin" än någonting annat. Nåt som är gott och fräscht och inte för pretentiöst. Och det verkar ju inte det här vara.

och fortsätter med förpackningen
Tetra. Bara namnet får det att rinna en kall droppen svett längs ryggraden på en vän av vin. "Ny, smart tetraförpackning med skruvkork" lanserar V&S. Där har man fått till två av de mest utskällda orden inom Systembolagsbutikernas väggar "tetra" och "skruvkork".

Men nya tider stundar. Korkekens dagar är räknade och glas är inte alltid ett självklart val. För den som har stått hemma med en halvfull glasflaska utan kork vet vad vi talar om. Och de som tappat en glasflaska i marken nickar instämmande. Väger mindre, tål mer och därmed smidigare att ta med "till höstens tjejmiddagar"

Förpackningen ser mer spännande ut den klassiska vintetran, lite modernare, lite coolare.

Nu återstår bara att testa. Först då faller ju den egentliga domen. Vi tror på "ett gott vin" varken mer eller mindre.

Men! Spännande, kul, lättillgängligt och smart. Och det gillar ju vi på FastFoodLovers.

(För mer info kolla in V&S, där kommer det säkert upp mer info snart...)1 kommentar:

Kinna sa...

Tyckte att förpackningarna var jättefina på bild och ser fram emot att se om vinet är lika bra.