27 sep. 2006

En tugga ur "The Big Apple"


Aentligen saa aer Redaktionen "up and running" igen. 3 dagar i New York soeg verkligen musten ur oss. Intrycken var maanga och tillfaellen till snabb mat saknades icke. Visserligen kommer ju eldprovet nu, nere i den amerikanska soedern - Atlanta, Georgia. Men ett par rader om NY:

- hotellfrukost ingick, vilket ju papperet aer ett bottennapp i staden som aldrig sover och jaemt har en Diner oeppen foer frukostsugna. Men, till vaar glaedje saa var det ingen hotell-frukost-restaurang, utan en...Diner/restaurang. Tippentoppen tyckte vi och aat "sausages" - de amerikanska frukostkorvarna som aer sa haart stekta saa att de ser ut som hundspillning fraan en mindre terrier. Och likt den terriern saa har dom ett litet men naggande gott bett i sig. Vet inte riktigt vad det aer, men det aer bara i USA som man kan faa saana haer frukostkorvar. Mumsfillibababa

- Sandwiches. Vi hade ju siktet instaellt paa att inte testa snabbmat. Och det loeftet hoell vi. Saa till vida att vi inte aat paa etablerade kedjor. Daeremot slank vi in paa en liten Deli (Gigis, paa 34:e gatan, ett kvarter oester om Empire State Building) och aat en smula. En Philly Cheese Steak sandwich och en Smoked Turkey Grilled Panini. Baada var ett paradis av gottigheter. Mycket groensaker, fraescha och kryddiga. Mycket koett, ost och majjo. Satt i gommens kryss likt en straffspark av Bosse Larsson paa sent sjuttiotal. (hade oxaa en mycket sjysst salladsbar med otroliga toppings till sjyssta priser)

- Okej, vi ljoeg. Det daer med etablerade kedjor var inte sant. Vi var ju paa Starbucks. Drack en "Grande latte" och aat en chicken BLT-sandwich. Ett underverk just daa, mycket gott saa haer i efterhand. Gott broed, majjo paa sidan saa man kan bestaemma sjaelv, mycket av alla ingredienser. La till en "Banana Nut Loaf" som en liten snaskighet efteraat. Kanske naat som vi har smakat baettre varianter paa. For lite banana och foer mycket loaf...

- Okej. Vi ljog igen. Vi var paa Starbucks en gaang till. Testade deras Frappuccino, kallt kaffe i slush-format och med smaker. En Mocha Frappuccino och en Caramel Frappuccino. Vi skulle vaelja Mocha vilken dag i veckan som helst. Caramel kan vaelja..bort.

Nu faar ni vaenta ett tag till paa nya uppdateringar. Atlanta bjuder upp till dans och vi kommer inte att bli panelhoenor!

(till lunch idag - low-fat Tostistos (majschips) med en spinach/artichoke-dip(kraeaeaeaemig). Lovar gott infoer vad som komma skall...)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig läsning, men lite svårt när ni skriver med oe, ae osv. Kan ni inte bara skippa prickarna nästa gång och översätta å=a, ä=a och ö=o?

Anonym sa...

just min tanke..åäö alltså

MrArboc sa...

Men inget Nathan's? Besviken, åt där 5 dagar i veckan när jag bodde där. Med kupong som en kompis försåg mig fick man 2 burgare eller korvar för 99 cent:-) Maten på skolan var nämligen vedervärdig. Spelar ingen roll vad man beställde, oavsett om det var hamburgare, sallad eller pizza fick man alltid en generös portion sladdriga pommes frites till...

(Den uppmärksamme reagerar nog på ordet sallad. Jepp, det serverades sallad ibland i en amerikansk skolcafeteria i brytningen mellan 80- och 90-tal)

nb sa...

Vet inte hur långt ned i södern ni kommer men om tillräckligt långt så tipsar jag om PJ's granita ist för Starbucks frappuccino. Granitan är inte sliskig och skämtar verkl inte m ens koffeinbehov!!

Lisa sa...

Jag kan få såna cravings efter Frappuccino att jag måste gå och köpa nåt annat äckligt gott för att få bort tanken. Önskar ibland att jag aldrig hade smakat det...