19 sep. 2006


Då var det dax för artist nummer två i den pågående Festivalen.
Hon heter Ronda. Ronda Rhodes
Bröd, 150 g nötkött, 2 skivor cheddarost, 2 tomatskivor, sallad, rostad lök, Rhode island-sås.
alt. Bröd, kyckling, 1 tomatskiva, sallad, rostad lök, Rhode island-sås.

Ronda verkar ha vatt "on the roads" ett tag. För hon känns lite trött. Hon klämmer ur sig bra toner, men det börjar kännas lite slitet längst bak i halsen. Rhode Island-dressingen förpassar henne till de lite mindre scenerna, mer likt en folkparks-korvmoj än den stora scenen på "McDonalds-arena"

Den rostade löken. En ingrediens så god som någon, men som mellan bröd, dressing, sallad och kött mer förmedlar en sorgfällig sörja, som ett liv fyllt av dålig backstage-whiskey. Fortfarande med en god smak, men med många sena nätter på hotellrum bakom sig.

När man vill lyssna till en berättare, en som varit med ett tag men inte har knäckt de stora gåtorna i livet. Ja då passar Rhonda Rodes in perfekt. Inget som lämnar efter sig något beständigt. Bara en känsla av "mm..ja, just det". Varken mer eller mindre.

Faktiskt helt perfekt som mellanspel mellan den starka starten i Chili Chase och den stundande Pepper Jack. Ett mjukt mellanspel som lämnar få spår, bara en längtan efter nästa artist.

We salute you Ronda, troligtvis på sin sista turné.

10 kommentarer:

pp sa...

ja, den var inge vidare...fast rostad lök är ju bra grejor på en burgare, vi minns väl alla mc newport med saknad?

Oskar sa...

-> Xtian: sju-/åttatiden imorgon? Funkar?

Runt 40 sa...

Vad poetiskt om en saggig burgare :-)

Tommy sa...

Fantastisk text om en hamburgare, rent poetisk faktiskt. tackar

Xtian sa...

Tack alla för beröm. Vi skickar det vidare till Ronda Rhodes, som inspirerat oss.

(pp: japp, McNewport är en klassiker och vi undrar fortfarande hur dom klarade av den rostade löken på den utan att det blev för soggigt. McSkåne var ju oxå en rostad lök-burgare, men där faljerar minnet huruvida sogg infann sig eller inte)

Frida sa...

Tänkte hoppa över Rhonda. Rostad lök i all ära, men sötfadd rhode islandsås på en hamburgare? Ser däremot mycket fram emot Smokey Lee! Bacon och senapsdressing, det låter som grejer det!

busett sa...

Lite off-topic nu.... (sorry).
På tal om Den Gyllene Måsen så verkar det troligt att man kommer att börja servera någon slags frukostmackor inom ett par-tre veckor. Vissa indikatorer talar för detta.
Mycket mer vet jag inte men vet FastFoodlovers något mer?

Xtian sa...

busett: inget vi har hört nåt om. Vi har skickat frågan vidare. "indikatorer" you say... Vad då för några indiokatorer. Känn dig fri att utveckla...

busett sa...

Xtian,
man har tydligen bestämt sig för att köpa in vissa råvaror som för närvarande inte används i frukostmenyn. Mer kan jag inte säga nu, tyvärr.

BeRKA sa...

Ja då har jag testat Ronda Rhodes.

Jämfört med Chili Chase så känns denna burgare inte lika vuxen. Kanske mera något för mopedburen ungdom som hänger utanför Sibylla.

För med den rostade löken och den lite mesiga dressingen, så smakar detta lite åt Sibylla hållet. Inget fel med det för Sibylla gör bra burgare... Men enligt mitt tycke så leder Chili Chase i denna festival.