16 aug. 2006

Världens näst bästa uppfinning


I många år har vi levt med en övertygelse om att vi har kommit på svaret på frågan "Vad är världens bästa uppfinning?" Ja, ni vet den frågan som alltid kommer upp i vardagen, på fester eller precis när du skall somna...

Världens näst bästa uppfinning passar bra in här bland er gottegrisande läsare.


Världens näst bästa uppfinning är O'boy.

Vi gillar den enkla tanken att en basvara, en ganska ordinär produkt - Mjölk, blir till en hel fest bara genom att tillsätta lite pulver o röra om. Och sen har du "a party in your mouth"

Och variationerna är oändliga:
- “Smålänningen”, där mjölken bara färgas lätt mörkvit
- “MedelSvensson”, som följer anvisningarna och gör exakt som det står på förpackningen
- “Junkien”, som bara har en matsked mjölk och 2 matskedar Oboy
- “Ingenjören”, som blandar i lite, ser på färg o smak, blandar lite till och noterar skiftning i färg o smak och fortsätter så i oändlighet
- “Kreatören”, som smörar en knäckemacka och sedan häller pulver på - varpå han testar en tugga, drar in luft samtidigt och täcker hela gommen och halsen med chokladpulver och hostar i 2 timmar efteråt.

Redaktion har i omgångar varit alla av ovan beskrivna O'Boy-typer.

Kom gärna med egna förslag på O'boy-typer. Kom inte med förslag på andra "näst bästa uppfinningar". För även om vi är mesproppar och ryggradslösa i det mesta så är vi ben- och stenhårda på den här punkten. O'boy är världen näst bästa uppfinning!

22 kommentarer:

Oskar sa...

Måste fråga...är det sant att det är du på bilden, Xtian?

LipGloss bitch sa...

Kommer inte på nåt bra namn på den, men jag är typen som värmer min o´boy och häller i xanté päronkonjac

Brazilian Linda sa...

åh jag önskar det fanns oboy här.. här finns bara choklad som typ nestle äckel choklad som inte smakar annat än socker... så då får man använda kakao istället...

As sa...

Supersmålänningen, aka mamma till en av mina barndomsvänner:
Mjölk med kakao. Mjölken var söt tillräckligt tyckte hon. Blä tyckte jag.

Kanske inte riktigt en O´boy-typ, men en variant.

vickan sa...

Vickan-typen!!;) Hon gör kola på O´Boy!! Superduperenkelt, om ni nånsin vill testa så gör så här:

Smält två tre matskedar smör i en kastrull. Ha i 1/2 dl sirap och drygt 1 dl Oboy. Låt småkoka ett par minuter tills det blivit kola (gör kultest!). Häll ut på smörpapper och låt stelna. Yummi yummi!

(Sen blir det även klockren chokladsås om man tar en skål med lite grädde el mjölk och rör ner en generös skopa Oboy och kör i micron ett par minuter)

Me love O´boy!!

Morelli sa...

Krister Petterson- typen blandar oboy+kaffegrädde+renat (kaffegrädden räddar magen! oboy för festens skull)

Xtian sa...

Oskar: illvilliga rykten säger så. Men hela Redaktionen, som känt mig nästan hela mitt liv, intygar att jag har aldrig varit så snygg. Och kommer aldrig heller att bli så snygg.

lipgloss bitch: den är ju lite ny. Typ tjejfesternas Irish Coffee för 2000-talet. Kanske "Höstfestmysarn" eller just "Tjejfestaren"? Jag gillar ju den varianten när det börjar kyla på och man vill gössa lite.

Brazilian linda: jaha, en "konservativa pappan" - som vägrar köpa färdigblandat och hävdar att "det blir bättre när man gör det själv". Det bli det inte. Efter en hel uppväxt med kakaoklumpar flytande i den sockrade mjölken så betackar jag mig. Men du kanske har blivit en fena på att blanda rätt? Och då är du bara att gratulera!

as: "supersmålänningen" funkar bra. Inte som smak kanske men som namn på en variant

vickan: Vi visste det! Att du skulle ha en smarrig egen variant alltså. Låter toppen! You love O'boy - We love you!

morelli: snacka om hårdkokt variant. Och jag som alltid undrat vem som köper kaffegrädde annat än gamla tanter...fast dom kanske sitter hemma och gör en "krister petterson?

Tack alla för att ni läser och kommenterar. Redaktionen är både tacksam, rörd och glad.

Hanna sa...

Åh, jag har ett stort kaffeglas med iskall minimjölk och fem rågade skedar. Har provat all mjölk men det blir absolut godast med mini enligt mina smaklökar. Max tio dagar om året jag äter frulle utan o'boy. (Trots att nån då och då påpekar att det "nästan bara är socker")

Oskar sa...

"Nyttig svalka med Oboy". Jag måste ha förträngt att vi brukade göra en "J-O Waldner", dvs en prilla av Oboypulver att ha under läppen då jag var liten. Rekommenderas inte av Sveriges Tandläkarförbund.

Brazilian Linda sa...

man måste ha den rätta *snixen* för att göra en riktigt god choklad m kakao.. fast det är klart som oboy blir det absolut inte! :)

Vickan sa...

Nämen äsch då =) *rodnar nästan*

MrArboc sa...

Jag brukade äta pulvret med sked. Det gällde att hålla andans tills pulvret var i munnen, sedan fick man andas genom näsan ett tag tills pulvret hade blivit blött:-)

Vad är den bästa uppfinningen då?

Oskar sa...

Jag vet! Jag vet! *hoppar och vinkar*

ondskan sa...

Är O´Boy fortfarande järnberikad? Det stod i en puff på burken när jag var liten. Jag uttalade det som barrikad med betoning på sista stavelsen, och trodde att det var någon form av järnstängsel. F ö undrar jag också över den bästa uppfinningen

MrArboc sa...

Funderat ett tag, och eftersom den här bloggen handlar om snabbmat borde det vara uppfinningar inom snabbmat som gäller.

Med andra ord måste det vara hamburgaren i alla dess varianter.

Max sa...

Jag är en tråkmåns. Jag har haft samma oboy-blandning hela mitt liv. Ett glas mjölk med fyra rågade teskedar oboy. Ibland har jag testat med tre, ibland med fem, men det slutar alltid med att jag återgår till min ursprungliga - och mycket välbalanserade - blandning.

Det svåra börjar när mjölken tar slut redan efter ett halvt glas. Det fungerar inte att röra ned typ två skedar då. Absolut inte. Balansen är rubbad.

-Ett av livets mysterium.

Too-ticki sa...

Hemma på våran gata i stan gjorde alltid Madde mättad lösning, detta efter att vi lärt oss begreppet på kemin. Mickan strööde pulvret över filmjölken och jag själv och Muminmamman blandade pulvret med Konsums blå-vita vaniljglass (billigaste sorten och den enda som fanns i våra respektive hem runt 1980) för att göra den liiite roligare.

Xtian sa...

Ojojoj vad kul med så många intresserade av just O'boy. En svensk klassiker märker man. Och så många nya blandningar sen:

"J-O Waldner", "Mättad lösning" och "Skedvis" och "Filmjölksglassen". Att sedan Ondskan ställer sig på barrikaderna och Max väljer en mer livsfilisofisk inställning med sin "glaset är halvfullt, men ändå halvtomt"-inställning ger ju O'boy en helt ny ställning i skafferiet bland de andra torr-varorna.

Hanna kanske skulle få en medalj - av Kraft Nordic alltså. Tio dagar om året utan O'boy!!! Imponerande.

Ja, just det - världens bästa uppfinning. Kanske inte så otroligt revolutionerande, kanske lite anti-klimax...

Hjule...nä, skoja bara. Taxi.

Lysande idé. Man ringer nån(alltid ett mycket lätt nummer) eller ställer sig på en trottoar och vinkar och helt plötsligt är det nån som kör dig till exakt vart du vill.
Dessutom kan man få sig lite livsvisdom om man har tur. Talesättet "Det är synd att alla som har lösningen på världens problem är upptagna med att köra tax eller att klippa hår" kom ju inte till av en slump...

Vi gillar Taxi jättemycket. Vi tycker att det är Världens Bästa Uppfinning.

ondskan sa...

Jag, t ex, är ofta upptagen med att köra tax!
:)

Xtian sa...

Ondskan: okej, vi slant lite där. Men nu verkar det ju stämma på just dej eftersom jag tror att du har lösningen på många av Världens problem. Du är ju vis. Och upptagen med att köra tax. En mycket ccol sådan..

(till alla andra, vi menar taxi, inte tax i ovanstående citat)

annalin sa...

Jag älskar O'Boy (nej äter inte ens 10 frukostar/år utan Oboy, endast de som jag befinner mig utomlands på!) men jag blandar nog bara på Ingenjörsviset!
Jag har iallafall en sån där platt asiatisk sked som mått, det är perfekt.

Om ca en månad kommer jag, om allt går som det ska, börja amma en liten bebbe! Jag spekulerar lite skämtsamt för mig själv om mitt stora O'boy-konsumerande kan påverka bröstmjölkssmaken..!

Btw, här är mitt inlägg om sockerfria O'Boyen:
http://annasoundtrack.blogspot.com/2006/08/oboy-no-sugar-added.html

Helenita sa...

En annan vanlig oboy-drickare är "tonåringen", som tar husållets största tillbringare, tömmer kylskåpet på sista mjölkdroppen (oavsett hur mycket som fanns från början) och öser på med 2 dl oboy-pulver. Drickes med sugrör och den tomma tillbringaren lämnas kvar på vardagsrumsbordet i minst 4 dygn.