4 aug. 2006

Sista Caesarn i Sommar


Nästan när vi trodde att det inte var möjligt. En Sydamerikansk-djungel-varm sommardag på Hemköp i Lomma (ganska fuckin' far från en Sydamerikansk djungel..) så såg vi den.

En Caesar vi inte hade testat. Dole, förpackade-frukt-fantasten har ju även slagit sig in på serveringsklar-sallads-marknaden. Detta även med en Caesar.

Som grädde på moset, eller parmesan på krutongerna kanske man skall säga, så var den nedsatt till 20 kronor. "Dålig och snart på väg till tippen" tänkte vi, och väntade oss sallad med bruna kanter o dassig spänst.

Men det fick vi minsann äta upp. I dubbel bemärkelse.

Hur den smakade? (här tänker vi oss en ivrig Lisa som ivrigt skummar texten för att få veta, veta, veta...är den god?) Och det är den. För 20 kronor är den till och med San Frantastic.

Lagom med dressing som skapar den hinna som lätt kladdar ner hela salladen. En sälta som inte blir för stark, en kryddighet som drar åt rätt håll. Krutongerna var kanske de som var sorgebarnet i denna familj av salladsperfektion. Lite för stora, lite för krossade i vissa fall. Och kanske mer som spröda skorpbitar än knapriga krutonger.

Nä, den här gillar vi. Perfekt för en lunch. Och är man lagd åt det hållet så kan man ju köpa till valfri topping att kröna verket med (kyckling, kräftstjärtar, räkor - ja, ni vet allt som man inte skall lägga på en Caesar...).

Och nu känner vi att jakten på den bästa Caesarn i snabbmatsvärlden får vila lite. För den här gången.

Kontenta: skall du äta en sallad som är helt klar - ta en från Sandy's (gärna den på Götgatsbacken i Stockholm) och be dom ta bort/lägga till det du vill ha på just DIN Caesar.

Skall du ha en sidesalad så nära true Caesar du kan komma - köp Doles färdiga.

(Tack Lisa för utmaningen. Det är med läsare som dig som vi kommer vidare i detta träsk vi kallar snabbmatsvärlden. Hoppas att ni andra fått en liten försmak av vad som erbjuds. Och kanske kan fylla på med egna tips på Caesar...

3 kommentarer:

Max sa...

Va, sallad på Sandys? Näfy! Om du ändå är på götgatsbacken kan du lika gärna gå några hundra meter söderut. Mittemot Boulevard-teatern ligger ett café som serverar grymt schyssta sallader. Snabbare dessutom ;)

Lisa sa...

Jag ska försöka hinna testa Sandy´s och Dole och kommer då att rapportera på bloggen.

LipGloss bitch sa...

Återigen får man ett alldeles suveränt tips från fastfoodisarna. Smarrig som tusan blev mitt omdömme!