30 aug. 2006

Queezy and cheesyLunchen blev en gammal-i-gården-korv.

Inte ålder på den faktiska korven alltså, men produkten i sig. Cheese Bite från 7-11.

Hatad av många, men köpt av desto fler - speciellt dess belackare har setts stå o mumsa sena kvällar efter timmavis av "en öl efter jobbet" eller "ett gott pratvin".

Vi har länge varit skeptiska till Bite-fanatismen, vi gillar dom helt enkelt inte. En del bekräftades dag, en del väckte frågetecken.

Svampigt stort bröd med sesamfrön (så kallat "chicago-bröd"). Felix ketchup och "stark" senap. Lite rostad lök. Korvinnehållet är ganska välmosat och håller en jämn konsistens som inte utmanar utan bara slutar som en mellanmjölkskänsla för korvkött.

Men ostsmaken. Ostsmaken ställer till det. Förvillar, förbryllar. Dels så är det en hemvävd smak i osten, som om nån lagt en helt vanlig skiva halvgammal billig grevé i korven. Först på ett lite "ååmmpff,-en-gammal-ostskalk-från-kylen"-smakigt sätt. Eller på ett "mamma-river-gammal-ost-och-tror-att-det-är-samma-sak-som-parmesan"-sätt.
Sen en "ååååh-inte-kemiskt-alls-utan-helt-vanlig-ostsmak"-känsla.

Förstår ni våra bryderier? Vi gick zick-zack över på gatan för det svallade så mycket smakintryck. Inte för att osten är overväldigande. Men för att den är svår att bestämma sig för om man gillar. Ostsmaken alltså.

Resten av korven är sisådär. Helt ärligt.

(Vi vet ju att en av våra favoriter gillar den. Det var efter hennes hyllning vi testade. Vi gillar ju henne fortfarande, låt ingen tro nåt annat! Och henne lånade vi även bilden av).

3 kommentarer:

vickan (matplatsen) sa...

HA HA HA, jag håller fortfarande fast vid att den är wunderbar!! Men det är ju osten som gör hela grejen... och ostsmaken ÄR god! ;)

Ewa sa...

mycket mycket rolig blogg. jag ska besöka ofta. det är det bästa med specialiserade bloggar. har ni några fler snabbmatsvänner därute? ps har ni provat MAX kycklingburgare? MUMMA!

Xtian sa...

vickan: det är ju det som är problemet... ooh, vet inte om vi älskar dig eller hat..nää, det kan vi inte göra. Vi älskar ju dig!

ewa: och kärleken går ut till dig oxå. Vi gillar dej oxå. Snabbmatsvänner, nja, det finns lite löst folk som skriver då och då. Kolla vår länklista.
Skall testa MAX kycklingburgare, vi har ju lite svårt för deras vanliga burgare, men kanske är det kycklingen som är tricket?