22 aug. 2006

Let the fun begin, för Hans Lewin...


Välkommen Hans Lewin, ny marknadsdirektör på McDonald's.


Efter några år utrikes återvänder Herr Lewin hem till nordligare breddgarder, byter den mellanöstern-smakande
BigMacen mot en mer kylslagen meny.

Välkommen Hans önskar vi på FastFoodLovers.

(För mer info, se McDonalds hemsida)

10 kommentarer:

Oskar sa...

Hur tror redaktionen att Lewins hemflytt kommer att inverka på Donkens utbud framöver? Big Maharadja på väg in på menyn även i Sverige?

MrArboc sa...

Förhoppningsvis så inser han att en burgare med bacon borde bli ett permanent inslag på menyn. Varför inte Bacon El Maco Grande? ;-)

Xtian sa...

Bra frågor och påståenden. Vet inte riktigt säkert vad den gode Herr Lewin kommer att hitta på. I sitt pressmeddelande pratar man mer om att titta på den lokala marknadsföringen...

Men, det är ju lustigt, som MrArboc är inne på, att det finns ganska få burgare med konstant baconnärvaro. Kanske är det för att det är ett enkelt kort att slänga in när man vill göra temaburgare? Kanske är det en dyr ingrediens? kanske lägger sig baconet som lök på laxen i fetma-debatten? Vet inte, men det känns som om det finns plats för bacon på en burgare, helt klart. Kanske Bacon McFeast? Inte på El Maco, den är redan en höjdare... behövs inget mer där.

Kanske kommer vi att se mer "nyttiga" produkter. Ett utökat salladssortiment, kanske till och med en wrap? Definitivt kommer kaffe med tillbehör att få lite mer plats än innan. Få kunder att köpa mer på sin order (lägga til kaffe o paj typ). Det tror vi iallafall.
(McDonalds får gärna gå in här och kommentera. Eller maila Redaktionen: fastfoodlovers[at]hotmail.com

Anonym sa...

Ni verkar så himla Mc donalds frälsta, äter ni igen annan "fast food"? Om ni läser boken snabbmatslandet & sen ser vad ni tycker om dem...

MrArboc sa...

he, he, he - en typisk anonym kommentar. Hade lika gärna kunnat stå "Eftersom ni inte verkar tycka som jag måste ni vara okunniga," :-)

Xtian sa...

Anonymous: japp, vi är McDonaldsfrälsta. Och Burger Kingfrälsta.Och Maxfrälsta. Och pizza Hutfrälsta. Och..ja, du/ni förstår.

Anledningarna att vi skriver en aning mer om Doddes är:

1) McDonalds skickar pressreleaser. Det underlättar. Det gör inte Max eller Kingen

2) McDonalds är som företag generellt bättre. Kingens whopper är en stark kandidat till bästa burgaren, men håller inte alltid samma nivå på service, snabbhet och renlighet. Max är framåt, driftiga och smarta, men når inte alltid ända fram till våra smaklökar. McDonalds håller en jämn nivå. ofta(st).

3) McDonalds och Max och Kingen finns "överallt". Det blir svårt att skriva om "Svempas burgare o Grill" i Korpilombolo eftersom vi inte bor där eller reser dit eller tror att det finns en tillräckligt stor målgrupp(men skriv gärna och tipsa, ju mer vi vet, desto bättre). Skall vi skriva om varje lokalt hak/restaurang ja, då får du gärna slanta upp.

Snabbmatslandet: japp, läst igenom den på både engelska och svenska. Och den är tankeväckande. Men...
- skriven ur amerikansk synvinkel. Lagar om livsmedelshantering, arbetsrätt och djurskydd är lite annorlunda där än för Sverige.
- Många av de hemska saker som skrivs gäller leverantörer till bl. a. McDonalds. Kanske något som man som köpare skall sätta press på sina underleverantörer om, men inget man kan lastas för direkt.
- Vi är övertygade om att på en svensk McDonalds kan du gå in och äta utan att vara orolig tack vara en stark arbetsrätt, lagar och förordningar om livsmedelshantering och renlighet samt löpande kontroller. Det enda du bör tänka på är att inte äta för mycket. Missbruk i alla dess former är inte bra för hälsan. Så ät gärna, men med måtta.

Tack för att du läser och för att du bryr dig. Det gillar vi!

/Redaktionen FastFoodLovers

P.S. Du som är intresserad kanske vill läsa vårt inlägg från den 21/6 2005, där 6 av 145 restauranger i Stockholmstrakten klarade sig utan anmärkning. 3 av dem var McDonalds. Se mer på: http://fastfoodlovers.blogspot.com/2005/06/mcdonalds-r-rent.html
D.S.

Max sa...

Xtian: jäklar vad du bits! :D

Xtian sa...

Max: bits och bits. Vi är bara öppna med vad vi tycker. Och har full respekt för vad andra tycker. Mne vi sätter gärna tänderna i en god burgare däremot.

Julin sa...

Vill bara lägga till Xtians utmärkta analys av Fastfood Nation med att påminna er som har läst boken att författaren uppgav att McDonalds (i sin position som en av dom absolut största uppköpare av kött i landet) har otroligt höga krav på sina underleverantörer vad gällde köttkvalitet. Detta gjorde att kvaliteten på köttet som serveras på McDonalds i USA är bland det bästa som går att få tag på i det landet.

Oskar sa...

-> Xtian: Du regerar på FastFoodFronten! Imponerad...igen.