25 aug. 2006

Glass med Guldkant


Glassgiganten GB lanserar en nygammal variant under sitt super premium-varumärke Carte D'Or. Runda förpackningar med en blandning av nya och gamla smaker. Kanske är det Ben&Jerrys som skakat fram lite konkurrens-darr hos GB? Eller så har man bara insett klassikernas storhet...-Daim: Det är glass med Daim. 'Nuff said

- Cheesecake Razz: cheesecakeglass och citronglass med hallonbitar och digestivekex. Låter intressant, mycket smaker och fräscht blandat med tungt. Återkommer när vi provat.

- Texas Pecan: vaniljglass, kolasås och pecannötter. En gammal klassiker som man har dammat av och plockat fram. En riktig favorit bland 70-talisterna på Redaktionen och något vi inte egentligen behöver testa för att ge tummen upp för.

- Rocky Road: chokladglass, marshmallows och pecannötter. Man kan ju spekulera i om GB har kommit över ett fett lager med pecannötter... Hur eller hur så är det här också en klassisk smak som "rocked our world" på 80-talet. Kanske blir den lite övermäktig med sin stinna chokladsmak, maffiga marshmallows och mättande nötter. Men i lagoma doser så!

Grattis ni som aldrig smakat Rocky Road och Texas Pecan, "you're in for a treat". Alla vi andra säger "Välkommen tillbaka".

Nu skall vi bara testa Cheesecake Razz...

9 kommentarer:

Elin sa...

det finns mer bloggvirke på pressbyrån, nån slags lakritsglassstrut som bara ska säljas på pressbyrån... så nu har du en orsak att gå ut och rulla med barnvagnen i helgen :)

Vickan (matplatsen) sa...

Cheescake razz kommer tyvärr inte i närheten av Häagen Dazs tycker jag... dels smälter den snabbt och smakar mest sött fluff! Men en sked eller 5 går ju ner ;)

ondskan sa...

åååh, cheesecake razz låter helt underbart bulimisk. älskar den här mkt amerikanska tanken att blanda en massa saker som i sig redan är färdiga rätter, och så bara blanda och smocka i sig.

Anonym sa...

Testa Caffe Latte..den är underbar!

Peson sa...

Tveksam till "konkurrens-darr"
Unilever som äger GB Glace äger ju även Ben&Jerry

Tack för en toppen Blogg.

Dubbelmackan sa...

Tack GB att mitt liv åter blir rikt och underbart. Tiden utan Rocky Road har varit ett mörker.

Xtian sa...

elin: är lite avvaktande skeptisk mot lakristglassen på Pressbyrån. Men om du säger det så... Skickar nån annan på Redaktionen att testa

Vickan: som alltid...glasklart. Tack för tipset..och erkännande att det alltid går ner ändå... Helt rätt inställning

ondskan: USA som "melting pot" har ju fått en helt ny betydelse...

anonymous: will do. Tack för tips.

peson: tack för att du läser. Men är inte riktigt säker på din analys. Även om ägandet är samma så tävlar ju båda varumärken om samma marknadsandelar. Jämför till exempel, ja.., mediabyråer i Sverige. WPP(www.wpp.com) äger lite olika byråer i Sverige, ex. Mindshare, Mediaedge:CIA och MediaCom. Och dom slåss ju om samma kunder. Precis som Carte d'Or och Ben&Jerry.
Men har du inside-info så ta gärna kontakt med oss, vi garanterar din anonymitet.

Dubbelmackan: exakt vår känsla oxå.

karin sa...

Ett tag fanns det en kanelglass med äppelsås i de runda burkarna, hette någonting med Missippi. Den försvann trots att jag gjorde mitt bästa för att hålla konsumtionen igång. Snälla kom tillbaka!

Lisa sa...

Rocky Road kan till och få mig att treva febrilt i frysdisken. Inkognito förstås. Säg inget till min man! Vanmakt är det enda ord som kan beskriva känslan när Rocky Road försvann. Kommer kärleken ha överlevt när vi nu återses i mogen ålder återses? Eller kommer de kulinariska landvinningarnas avtryck på mina smaklökar göra snaskglasssen framför alla andraredundant?
Bara ett möte kan utvisa.


PS. Slut på svamlet. Jag åker bort en vecka men sen ska vi banne mig ha frukost på Doddes!