11 aug. 2006

FastFood-reporting From the FrontlineVi älskar det vi gör och vi älskar att ni läser det. Men ibland vill man bara ge upp, äta nyttigt och leva sitt liv som en "vanlig konsument". Ett kort sammanfattning av det som skulle bli ett crescendo av rapportering men som blev en resa mellan desperation, ilska och uppgivenhet ger er en bild av vår vardag.

På väg från centrala Stockholm på väg till Bromma flygplats inser Redaktionen plötsligt att det finns en "plethora" av möjligheter till att skaffa material för rapportering till alla läsare. Ett kvickt första stopp på Burger King på Centralstationen i Stockholm var planen. Besvikelse blev resultatet.

Har man ett utskänkningsställe för snabbmat så skall det väl gå snabbt. Och på en Centralstation har väl folk generellt mer bråttom än någon annan plats... Eller?
Varför känns då matkön på ett äldreboende som "a life in the fast lane" jämfört med den kön vi stod i? Och väl framme så hade de inte den burgaren vi ville testa (Superman Returns-Meal). Så då fick killen med långt-fettigt-hår-ej-instoppat-under-kepsen-hängande-ner-i-ansiktet-som-inte-ville-sälja-nåt-annat ett "tack men nej tack"...

Pressbyrån på Cityterminalen var nästa anhalt. Nu skulle det testas. Nä, för där stod ett jäkla gäng pers i kö och en stackars kassa-dam försökte desperat att hjälpa alla. Samma sak här, OM man har en Pressbyrå på en knytpunkt för resor - har man då inte koll på när det rör sig mycket folk i lokaliteterna? För det hade tydligen inte den ansvarige för den här Pressbyrån.

Nu nånstans börjar man bli lätt irriterad. Funderar på att sluta äta annat än medhavd matsäck. För alltid.

Räddningen blev den kiosk/närbutiks-wannabee som låtsas vara en Pressbyrå direkt vid Cityterminalens stora entré. Dom som tar liiite högre priser på det mesta för att när man väl har fått allt inslaget i kassan så backar man inte. Därför går man inte dit. Ja, förutom nu då när alla andra i hela världen behandlar en som "total crap".

Med värme i hela kroppen fick vi extremt trevlig service när vi köpte en trekantsmacka, smakinriktning "Caesar" (MO Catering) och en Cola light. (För jättemycket pengar.)

Fråga: Skall en trekantsmacka i en plastförpackning vara a) lätt att hantera och gärna, men inte nödvändigtvis delbar i 2 mindre mackor eller b) ganska extra kladdig och lätt torr i brödet så att det faller sönder i små bitar hela tiden och kladdar mer?

Svar: det skall vara a). Men det var b) - i dubbel bemärkelse.
Dessutom var den enda kopplingen till Caesar att smaklökarna på kocken av ovan smörgås måste ha dött ungefär samtidigt som den romerske härföraren...

Efter en kladdig resa med buss till BMA (Bromma Airport) stod man där. Halvmätt, helbesviken och lätt irriterad. Och med tid över.
En snabb koll av den excellenta Pressbyrån på Bromma gav resultat. En Åhus-glass "Banana Split" och en ny Marabou chokladkaka "Daim".

Men det skulle inte bli bättre om ni nu trodde det.

- Tre smaker i glassen visade sig vara en luftfylld smaklös vanilj, en syntetiskt gul, till utseende och smak, banan samt en fadd choklad. Det enda som var okej var mandelspånen oppanpå. Köp avrådes.

- Marabou gör världens bästa mjölkchoklad. Daim är en klassiker som håller gång efter gång, år efter år. Kombinationen är ingen världsmästare. För mycket choklad för att det skall närma sig Daim. För mycket krokant som förstör Mjökchokladkänslan. Varken hackat eller malet. Varken äckligt eller otroligt gott. Helt okej på sin höjd.

Och "helt okej" är det bästa med den här historien.

Krigskorrespondent my ass.... försök att rapportera om snabb mat och godis så skall ni få se på umbäranden...

Hoppas att nästa vecka bli bättre...

4 kommentarer:

Anne sa...

Men ÅH, Marabou Daimchoklad låter ju riktigt gott. DET vill jag ha. Trots halvljummen recension :)

Anonym sa...

Jag är mållös. Finner inga ord. Detta är en rapportering jag aldrig trodde jag skulle behöva ta del av.

Centralstationen i Nordens största stad borde ha kommit längre beträffande service och utbud.

Det är ju pinsamt. Ska man behöva vara på plats en vecka innan tåget går för att vara säker på att inte behöva svälta ihjäl?

Tack för rapporten i allafall. Bra jobbat!

Oskar sa...

Men!! Vilken dag! Är beundransvärt att ni orkar fortsätta. Kanske får överta Avis slogan "We try harder" för det gör ni verkligen. Keep up the good work!

block sa...

jag utsattes tyvärr också för den där butiken som låtsas vara pressbyrån i cityterminalen. mitt misstag: en microvärmd paj. långsamt. äckligt. och dyrt. dessutom är båda burger king-haken i centralen vidriga. dålig service, dålig mat, långa köer, inkompetent personal. och fy vad skönt att få spy ur sig lite galla över dem. har nog omedvetet letat efter ett forum för det..