21 aug. 2006

Choklad av Havre


Vi har ju smakat oss på mat nästintill direkt från åkern innan. Och stärkt av de senaste dagarnas O'boy-diskussioner och en exta blick slängd i kyldisken så hamnade Oatlys chokladdryck på Redaktionsbordet idag.

Som en skänk från ovan, fast tvärtom kan man säga.

Själv så sa man så här på Oatly när den lanserades i oktober 2005:


Oatlys havredryck med Chokladsmak är en ovanligt god chokladdryck. Det är kombinationen av havrens speciella sötma som förstärker chokladen och ger en fantastiskt god chokladsmak.

Chokladdrycken är berikad med vitaminer och kalcium och innehåller dessutom nyttiga havrefiber - både havrekli och betaglukaner. Sockerhalten är låg, bara 7 g/100 g varav drygt hälften ( 4 g) är naturliga sockerarter från havren. Fetthalten är 1.5%. Chokladdrycken är god både varm och kall.

Således är det ingen nyhet. Och ni kanske har testat den själva? Vi tycker definitivt att ni skall smaka om ni inte redan har gjort det. För det är gott.

Okej, det kommer kanske aldrig bli en O'boy. Men den kan ge andra chokladdrycker en ordentlig fajt. En fyllig chokladsmak med en behaglig sötma gör den till en god dryck att avnjutas kall. Sen vet vi inte riktigt om vi inbillar oss att havren gör den mer mättande, men efter ca ett och ett halvt glas så kände man att "Nä, nu är jag nog nöjd". Vi trotsade naturligtvis den inre rösten och drack upp glaset...men ändå, kanske är den fylligare. Och kanske känner man sig nyttigare.

Men den är framförallt god. Vi hade en och annan testperson som var lite tveksam, men det skyllde vi på oförmåga att omfamna det nya och "det var bättre förr"-mentalitet.

Vi tycker att du skall testa själv. Men vi tror att du kommer att gilla det.

(citat från www.oatly.se, bild
Fotograf Sven Svensson för Oatly)


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ilar till butiken bums!

Förresten... Vad tycker Redaktionen om Pucko och att den numera även säljs i 1-literstetra?

Lisa sa...

Jo, jag har skrivit om den. Men ni mina modiga gossar tog steget fullt ut och testade!
All min till er respekt, som vanligt!

http://matalskaren.blogspot.com/2005/10/jag-erknner.html

Jilly sa...

Ja, den är supergod! Sen är jag svag för havresmak...