15 aug. 2006

Chili Chicken JuniorLite olika nyheter på McDonalds meny. Dels så kan man äta lunch mellan 11 och 14 och få ett för dagen speciellt meal för 45 kr. Detta till skillnad från 49 kr som det kostar i vanliga fall. Olika burgare för olika dagar. Inte helt tokigt om man nu kan tänka sig att inte välja själv.

Och. Man kör ut en temaburgare Jr. Något som man började med i slutet av 2005 (oktober??) med BigTasty Jr. En mindre variant av redan etablerade burgare. Helt okej, hyfsat prisvärt och något som bryter av lite.

Nu har det kommit en ny. Chili Chicken Jr. 15 kronor. Ny burgare. I Jr-storlek

Här har man inte lagt mycket tid på produktutvecklingen. Inte använt sig av nån vidare stor smakpanel. Helt enkelt inte ansträngt sig. Helt enkelt gjort det enkelt för sig.

Chili Chicken Jr= ljust hamburgerbröd, strimlad sallad, Thai Chili-sås. En bit panerad kyckling.
Paneringen på MCdonalds kyckling är fe-no-menal. Dagens testexemplar var nygjort, krispigt och juicy-juicy i mitten.
Och där tar det slut. Strimlad isbergssallad går inte tokbra med Thai Cili-sås. Sladdrigt och slaskigt. Isbergssalladens ganska bleka smak mot det sötstarka i såsen. Nja, säger en enig Redaktion.

Vilket för oss in på Thai Chili-sås. Denna 2000-talets ketchup.

Överallt ser man till att droppa eller dränka mat i Thai Chili och låtsas att det är lite exotiskt. trust me, det är det inte. Alla blandar Thai Chili i yoghurt, gräddfil, majonnäs eller creme fraiche och helt plötsligt är det "min egna heta sås". Ja, vi gillar snabba lösningar. Och ja, det är ingalunda äckligt.

Men lägg av och tro att det är exotiskt eller annorlunda. Det är som ketchup. Och det passar inte till allt.

Enough with the Thai Chili. Testa Chili Chicken Jr. om ni gillar bra kyckling med bra panering. Men å andra sidan - då kan ni ta en McChicken istället.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Åh, en sån där dressad som en El Maco vore kanske något.

(Jag räds inte lite klet)

Xtian sa...

Hanna: riktigt riktigt smart. Borde bli produktutvecklare på Doddes tycker vi.

MrArboc sa...

Är kycklingbiten lika liten i en "Chicken Junior" som köttet in en juniorhamburgare?

Xtian sa...

mrarboc: nja, den är ju inte "manga"-stor. Ja, du har nog rätt - den är lika stor/liten som en hamburgare. Men tjockare! Så det känns lite mer än en vanliag Jr-burgare.